Beques i premis, apostant pel futur

Recentment, han estat lliurats els dos premis de recerca que convoca el Museu Marítim de Barcelona: el IV Premi de Recerca Emerencià Roig i Raventós i la IV Beca d'investigació Joan Monjo i Pons.
El Premi de Recerca Emerencià Roig està destinat a estudiants de 1r i 2n de Batxillerat o de Cicles formatius d'ensenyament professional equivalents i vol estimular els treballs de recerca en l'àmbit del patrimoni i la cultura marítimes.

El treball guanyador, Les Salines de la Banya, destaca per l'adequació als continguts del programa d'estudis que cursa, la metodologia emprada, el caràcter interdisciplinari del projecte, presentació, claredat i concisió del treball. La guanyadora ha estat l'Andrea Antó, de l'Institut dels Alfacs, i se li va lliurar un ordinador portàtil, una impressora i diversos complements per a l'ordinador.


La Beca d'Investigació Joan Monjo i Pons, convocada pel Museu Marítim y la Delegació Territorial de Catalunya de l'Asociación y Colegio Oficial de Ingenieros Navales y Oceánicos de España, es concedeix al desenvolupament d'un projecte de recerca vinculat amb el patrimoni i la cultura del mar. Tenen preferència els projectes que puguin cobrir un buit important en el coneixement de la història marítima catalana, especialment en la història de l'enginyeria, les ciències i la construcció naval. La dotació de la beca és de vuit mil euros.

El projecte premiat ha estat L'Enginyeria darrere les coques i caravel·les del S.XV. A l'acte van assistir el Sr. Bruno Hervàs, guanyador de la Beca; el Sr. Roger Marcet, Director General del MMB; el Sr. José María Sánchez Carrión, en representació del Colegio Oficial de Ingenieros Navales y Oceánicos i el Sr. Enric García, cap de Centre de Documentació Marítima del Museu Marítim de Barcelona.