Sumaris de revistes 26

Sumaris 26
consulteu els sumaris de les nostres revistes

Les revistes són un producte que no para mai d'arribar i per això hem de publicar molt sovint un nou exemplar de Sumaris que reculli els continguts que apareixen a les revistes que rebem. En el Sumaris 26 hem destacat els següents articles:

  • IPOP : A theory of Experience Preference Curator 57.1
IPOP són les sigles que responen als quatre conceptes principals que aquesta teoria defensa (I=Ideas P=People O=Objects P=Physical. La teoria és que per a la planificació de tota exposició s'ha de tenir en compte aquests quatre conceptes per tal d'aconseguir sorprendre i satisfer les expectatives dels visitants del museu. IPOP és el fruit de les observacions i les enquestes fetes als visitants dels museus de l'Smithsonian Institute de Washington des del 1991 fins ara. A l'article s'explica l'experiència IPOP i s'ofereixen  models d'enquesta i dades empíriques de com la teoria IPOP pot ajudar al personal dels museus en la seva tasca.
The Box / Marc Levinson
Accés al text complet

  • ¿Sabemos realmente lo que significa el transporte marítimo para la humanidad? Ingeniería naval. Núm. 621 (Enero 2014)
Ressalta la importància del transport marítim en contenidors i com la població en general ignora la gran influència que té en les seves vides. L'autor cita el llibre de Marc Levinson The Box How the Shipping Container Made the World Smaller and the World Economy Bigger. Bill Gates va manifestar que després de llegir aquest llibre ja no miraria mai un vaixell portacontenidors de la mateixa manera que ho havia fet fins llavors. Els portacontenidors han fet el món més petit i l'economia més gran i global.


  • Las nuevas rutas comerciales a través del Ártico : una consecuencia del cambio climático Revista general de marina (Marzo 2014)
La capa de gel que ha cobert l'Àrtic històricament ha fet que la navegació sigui extremadament difícil per a tots els vaixells excepte per a trencaglaços i submarins nuclears en immersió. Actualment, però, el desgel permet obrir-hi noves rutes de navegació durant els mesos d'estiu.

  • Víkings, un poble entre dos mons Sàpiens 142 (maig 2014)
Articles sobre els víkings escrit per Víctor Farradellas amb l'assessorament d'Elvira Mata, comissària de l'exposició víkings que se celebra al Museu Marítim. Sàpiens ja va tractar el tema de l'expansió d'aquesta civilització al número 62.

  • Manel Roger i el Paquete de Manzanillo Sesmond : butlletí del Servei d'Arxiu Municipal de Lloret
Article on Agustí M. Vilà i Galí dóna informació de la pollacra Paquete de Manzanillo construïda a Lloret de Mar l'any 1847.

I ara ja tenim un munt de revistes esperant aparèixer en el Sumaris 27 ... continuarà ...


Post escrit per Rosa Busquets, bibliotecària
Biblioteca. Museu Marítim de Barcelona