Canvi de llar

Museu Marítim. Biblioteca. Expositor
Expositor de llibres de Força 6
La llibreria Força 6 tanca les portes, fa tres mesos que fan liquidació amb descomptes que arriben fins al 70%. A principis de març, l'Enric i jo vam anar a donar un cop d'ull per mirar de comprar llibres que no tenim a la Biblioteca i vàrem quedar-nos-hi molta estona. M'entristeix veure tancar un local com aquest. Porto molts anys entre llibres "marítims", els trobi on els trobi els sento (amics) meus i em provoca un sentiment d'impotència i desolació veure els prestatges de Força 6 dia a dia més buits, no es reposen les existències, ja se sap d'això es tracta.

Estem en crisi, l'econòmica fa tancar negocis, la de valors fa que perdem el nord, la del llibre fa que ens gastem la vista davant d'un ordinador -si, ja sé els e-books no fan mal a la vista. Tot està en crisi, sé que per informar-se ja no podem acudir exclusivament als llibres, a les llibreries, a les biblioteques.

Em vénen a la memòria les paraules de Carl Sagan, a Cosmos, en la definició de biblioteca més exquisida i encertada que conec. "Quan l'home va necessitar saber més del que podia emmagatzemar el seu cervell va inventar una memòria comunal. El magatzem d'aquesta memòria s'anomena biblioteca". Al segle XXI aquesta memòria s'anomena internet i tots la podem nodrir, s'ha fet més accessible. Però valdria la pena recordar, per exemple, que els hipervincles que enllacen informació no són un invent actual ja ho va idear qui va posar índexs temàtics als llibres.
Museu Marítim. Biblioteca Maig 2010
Selecció de llibres de Força 6
Avui unes quantes desenes dels llibres, que reposaven al carrer Balmes els hem portat a la seva nova llar, a viure a les Drassanes per no morir, per romandre entre altres llibres marítims que esperen seguir vivint si els lectors els fan bategar fullejant-los, valorant-los, aprenent-hi.
Aquí teniu la relació de llibres:
Desitgem molta sort a l'equip humà de Força 6, estem molt satisfets de la seva amabilitat.

3 comentaris :

mera ha dit...

Es una desgracia, montar una librería no es un negocio, es una vocación con voto de pobreza.
Salud.

Isabel Martínez Rossy ha dit...

Siento mucho la desaparición de esta magnífica librería que conocí hace años... una verdadera lástima y una pérdida para los amantes de los libros relacionados con el mar.

ROSA ha dit...

Merece la pena leer el post de hoy de Maruja Torres donde, además de manifestar su pasión por los libros como sólo ella sabe expresar, reivindica una librería de guardia, abierta en domingo.