Revistes : novetats i continguts

Avui us presentem el sumaris de revistes 23 



Destaquem:
  • La Nouvelle salle de modèles du Rijksmuseum d'AmsterdamNeptunia. No. 272 (décembre 2013)
Model of the William Rex
Foto Jasper Smit

El Rijksmuseum d'Amsterdam ha reobert després d'anys de rehabilitació. És conegut sobretot per les obres de Rembrandt i Vermeer però cal explicar que també compta amb una fantàstica col·lecció de models de navilis dels segles XVII i XVIII. Uns 250 d'aquests models es troben en una sala habilitada per acollir aquests tipus de peces és per això que la revista Neptunia li dedica un article en aquest número.

  • Le cuirassé Mikasa "Memorial Ship" japonais. Neptunia. No. 272 (décembre 2013)
Article complet sobre la història i les vicissituds, fins a la seva restauració, del cuirassat japonès Mikasa. Ara exposat i que es pot visitar com a vaixell museu a Yokosuka. A l'article trobareu un tall transversal detalladíssim amb cada un dels compartiments i elements del cuirassat.

  • Links to maritime history. Signals quarterly 105 (December-February 2013-14)
Explica un projecte molt interessant sobre el patrimoni marítim australià, ideat i coordinat pel Australian National Maritime Museum, que recull les dades sobre els vaixells històrics australians existents al llarg del país, els seus dissenyadors i constructors i les seves històries. Ho podeu veure a www.anmm.gov.au/arhv.

  • Phoecia : an ancient sailing ship reborn. Seaways' Ships in scale (November-December 2013)
Sobre la navegació i els vaixells dels fenicis, també inclou dos seccions longitudinals de la rèplica que l'autor de l'article va construir i amb la que va circumnavegar les costes d'Àfrica. Podeu visitar la web de l'expedició: http://www.phoenicia.org.uk


  • Fast piece of furniture : from Cold War Estonia to Maine's cold winter. Wooden boat (January-February 2014)
Article sobre un original vaixell dissenyat per "navegar" per aigües gelades. Es reprodueixen uns plànols del monotip XV que podeu trobar en línia a www.monotype-xv.org  pàgina dedicada a aquest tipus de petit iot que navega pel gel. Mireu com es navega sobre gel:



Consulteu tots els continguts de Sumaris 23 i si us interessa algun article en el demaneu. Recordeu que aquest i els 22 números anteririors, amb un munt d'articles intressants estan al vostre abast a la pestanya Sumaris de revistes d'aquest blog.


Post escrit per Rosa Busquets, bibliotecària
Biblioteca. Museu Marítim de Barcelona

1 comentari :

Manuel C. ha dit...

Felicitats per l'article, sempre amb apunts interessants de la història marítima! :)