On puc comprar llibres marítims?

La Biblioteca per nodrir el seu fons necessita de les llibreries, és per això que, gràcies a la nostra experiència, us podem orientar per trobar la que millor s'ajusti a les vostres necessitats.

En aquest article enfoquem el nostre interès cap a les llibreries nàutiques, les especialitzades en temes de mar. Aquests anys de crisi s'han endut alguna de notable com per exemple la Força 6

Altres, però, han nascut en plena crisi i potser per això no són només una botiga per comprar llibres.És el cas de la Llibreria Nàutic Espai mar, lloc de trobada molt dinàmic, que organitza activitats -cursos de navegació, xerrades, presentacions de llibres- sota l'impuls d'uns llibreters que són experts navegants i que orienten i aconsellen amablement i amb criteri els seus clients. Malauradament hem d'anunciar el tancament d'aquest espai llibreria. Com  a record ens queda aquest video, reportatge del programa Via Llibre del Canal 33:


Si parlem de llibreries nàutiques no podem deixar d'esmentar la veterana Llibreria Nàutica situada al carrer Ample de Barcelona. Fundada per un marí mercant al 1919 la seva nissaga continua vinculada amb els sector marítim. El petit espai que ocupen està sempre a vessar de llibres nàutics. Entre els seus clients habituals es compten els estudiants de la Facultat de Nàutica així com una clientela fidel que pot encarregar el que no troba en aquell moment a la llibreria.
Barcelona
A Tarragona, al barri mariner del Serrallo, hi havia la Llibreria Nàutica Cal Matias. Aquest establiment, amb 25 anys d'antiguitat, ha tancat físicament però continua activa a internet amb la venda en línia i l'enviament per correu. A la seva web exposen un munt de llibres en oferta.

A Mallorca trobem la Librería Balear de Náutica que per a la venda en línia dels seus productes va crear LibreríadeNáutica.com té com a particularitat que acostuma a reproduir els sumaris dels llibres i unes ressenyes sintètiques que permeten tenir un coneixement molt acurat del llibre tot i no veure'l físicament.

Mallorca
I per acabar destaquem la Librería Náutica Robinson de Madrid també compta amb un catàleg per matèries molt ben estructurat que fa àgil la cerca i venda per internet. Editen un butlletí de novetats que distribueixen per correu electrònic com també fa la de Mallorca.

Internet, que podria ser l'enemic de les llibreries, és un aliat i una font de recerca i difusió dels seus materials. De fet, l'èxit de molts d'aquests establiments ha estat tenir una web clara, rica i estructurada que permeti la venda en línia dels seus productes.

I si el llibre que voleu està descatalogat o exhaurit podeu cercar-lo a Abebooks si aquí no el trobeu ... igual el podeu consultar a la nostra Biblioteca.

Us animem a consultar les seves pàgines web ja que són el millor reflex dels seus continguts. I si ens voleu proposar altres botigues deixeu, siusplau, un comentari.

2 comentaris :

javier moreno ha dit...

Por desgracia, me parece que Espai de Mar ha cerrado. La libreria Robinson de Madrid tiene problemas y nuestra antigua Libreria Náutica se mantiene con dificultades. Esta situación no es más que el reflejo de la debilidad en que se encuentra nuestra cultura marítima.

Biblioteca MMB ha dit...

Javier, desgraciadamente, tienes razón, Espai de mar acaba de cerrar. Que lástima, acabo de hablar con ellos, están cerrando y de momento tampoco podran continuar la venta por internet. Esperemos que lleguen tiempos mejores pronto.