Pròxima estació ... Drassanes

Drassanes de BarcelonaComencem una sèrie d'articles, de periodicitat mensual, sobre les Drassanes de Barcelona. L’objectiu que perseguim és oferir-vos una informació acurada, clara i documentada sobre l'edifici i els seus usos. Els conceptes imprescindibles que s’han de conèixer de les Drassanes.
Les darreres troballes arqueològiques han fet imprescindible la reinterpretació del discurs sobre la història i l’evolució de l’edifici de les Drassanes. Ara es coneix millor el passat però, com passa sovint, quan un s’endinsa en una recerca sorgeixen nous dubtes i reptes.
Les Drassanes Reials de Barcelona van ser reobertes, un cop restaurades, el passat 16 de febrer. Al cap d'un mes es va organitzar una viquimarató per tal d'actualitzar i millorar l'article a la viquipèdia. La feina resultant va ser molt profitosa. Els viquipedistes van ser assessorats personalment pels experts de l'MMB i van recollir les dades de la documentació tècnica que incloïa les darreres conclusions elaborades per arqueòlegs i historiadors de renom.
La finalitat inicial d'aquesta serie d'articles al blog era posar en ordre tot allò que sabem de l'edifici. Agrupar-ho tot en un sol clic. Ja que la informació fins aleshores estava dispersa i, en molts casos, presentava múltiples contradiccions. La posterior elaboració de l'article de viquipèdia fa variar el nostre propòsit.
Oferirem petits articles en base a preguntes o comentaris que tot sovint ens formulem o ens han formulat usuaris a la biblioteca ("és un edifici gòtic?”, “he vist un article al diari que deia que ...", "aquí dins es construïen vaixells?", "què va passar durant la guerra civil?", "fins on arribava el mar?", "què són aquestes escuts de l’arc?” ...)
Estem tranquils perquè comptem amb l'ajuda i l'assessorament de l'Olga López i l'Enric Garcia, implicats activament en el projecte d'estudi, reforma i musealització de l'edifici. Ells redactaran algunes de les entrades.
Teniu preguntes sobre les Drassanes? Aprofiteu i feu un comentari, contestarem tots els vostres dubtes.
Drassanes L3
Perquè Drassanes és molt més que una estació de metro...