Tocat i enfonsat

L'Arxiu del Museu Marítim compta amb gran nombre de documentació sobre sinistres de vaixells. Amb el producte Tocat i enfonsat que us presentem avui han començat una iniciativa que pretèn apropar aquests materials al públic, per deixar entreveure quines possibilitats tenen aquests expedients com a suport a la recerca de la història marítima. A més de reproduir el document l'acompanyen d'una fitxa amb les dades bàsiques del vaixell i l'accident. El primer tast, la primera "gota d'arxiu" està dedicada al vaixell Manuel Calvo de la Compañía Trasatlántica:

Els companys de l'arxiu destaquen: Aquests fons empresarials i d'institucions ofereixen informació diversa: el comunicat oficial del capità, correspondència interna de la naviliera, llistes de difunts i de desapareguts, indemnitzacions als afectats, devolució dels equipatges de les víctimes, tasques de reflotament i/o reparació de l'embarcació, etc.


Periòdicament, fins al mes de setembre, publicaran nous exemples sobre sinistres marítims, noves Gotes d'arxiu : tocat i enfonsat en aquesta adreça http://issuu.com/arxiummb