Què us ha arribat, què hi ha de nou a la Biblioteca del Museu Marítim?

Sovint els visitants de la biblioteca ens fan aquesta pregunta. Avui responem a tots aquells que llegeixin aquest post.

Aquests són els darrers 10 llibres o articles que han arribat a la Biblioteca, clicant als títols trobareu més informació d'aquestes obres:

Nou llirament de Josep Sanet sobre algun aspecte de la història de la navegació a Tarragona, en aquesta ocasió sobre un bergantí construït a Canet.
Aquesta rèplica de l'Hermione ha estat construïda a Rochefort, és un ampli estudi sobre aquest vaixell i compta amb unes imatges espectaculars i impressionants.


L'Associació de maquinistes navals ens ha donat dos volums:
Derroter publicat l'any 1952 que inclou les costes atlàntiques d'Espanya, Portugal i la costa Nord oest d'Àfrica
Coulon
Barcelona i el gran comerç
Anuari publicat l'any 1980, és un directori dels vaixells mercants en actiu en aquell moment amb les seves especificacions tècniques.
És la traducció al català de l'obra escrita en francès per Damien Coulon. Obra molt completa, per conèixer el comerç i la navegació medieval. Destaca el capítol sobre el transport marítim. Molt útil per saber quina tipologia de vaixells hi havia, les rutes comercials, la durada els viatges. Publicat per l'IeMEd amb el suport del Museu Marítim.

Aprofitant l'adquisició del llibre de Coulon hem destacat un capítol del llibre Mediterraneum escrit també per aquesr autor  ja que també tracta del comerç a la Mediterrània. Abarca, però, un periode una mica més llarg.

Robert Simper
L'estima per les embarcacions tradicionals a vela afavoreix la supervivència dels velers construïts en fusta i de manera tradicional. Si cliqueu en el títol veureu que hem reproduït el sumari que us donarà una idea més precisa del contingut del llibre. Aquest llibre també l'he d'agrair a un usuari que ens porta sovint llibres que troba interessants i els compra per a la biblioteca, en Jordi Montoro.
El món canvia ràpidament, tots tenim la necessitat de posar-nos al dia, els museus també. En aquest llibre trobareu diferents accions per tal de reinventar els museus. A l'enllaç trobareu els títols de totes les intervencions, entre elles la de la nostra companya Olga López titulada Reflexiones en torno a una refundación.
Traducció al castellà del llibre de Jean Boudriot dins la prestigiosa col·lecció Archeologie Navale Française. Com tots els llibres de la col·lecció inclou un munt de plànols molt detallats del vaixell, adreçats als modelistes navals. En aquesta ocasió és la fragata La Belle que formà part de l'expedició de Robert Cavelier de La Salle.
Article aparegut al número 32 de la revista anual Estudis del Baix Empordà sobre un conflicte en aigües de Palamós al segle XIX.


Post escrit per Rosa Busquets, bibliotecària
Biblioteca. Museu Marítim de Barcelona

2 comentaris :

Manuel C. ha dit...

Bon article de novetats! Seguiu així! :)

Biblioteca-Centre de Documentació Museu Valencià d'Etnologia ha dit...

Enhorabona per la manera de mostrar les novetats! i eixe tauler de Pinterest una meravella! Ja ets tota una experta!

Saludets des de València!