2a edició del Curs d'introducció a la fotografia en el medi marí

El Museu Marítim de Barcelona organitza, del 27 de gener al 5 de febrer de 2012, una segona edició del curs Instantànies de mar, què es tracta d'una introducció a la fotografia adreçada a aquelles persones que volen aprendre i millorar la tècnica de la fotografia a bord d'una embarcació.

L'objectiu serà conèixer les possibilitats que ofereix un equip fotogràfic al mar: Tècniques i composició de la imatge; mesures de seguretat a bord i processament i selecció de les instantànies de mar.

El curs l'imparteix Diego Yriarte, fotògraf i periodista especialitzat en nàutica esportiva i d'esbarjo, i professor de fotografia, i es desenvolupa tant als espais del Museu, per a les classes teòriques, com a bord del Pailebot Santa Eulàlia, per als exercicis pràctics al mar.

Amb aquest curs, encentem una nova via de cursos especialitzats en la fotografia marítima, per al 2012, dirigida a diversos públics i nivells. Properament es farà un curs més avançat i tallers especialitzats. Per a aquest curs no són necessaris coneixements previs de fotografia ni de navegació.

Diego Yriarte. Pailebot Santa Eulàlia.


Dates: 27, 28 i 29 de gener i 5 de febrer de 2012
Preu: 120€(IVA inclòs). 25% de descompte per a estudiants i membres de la XAM
Lloc: Museu Marítim i pailebot Santa Eulàlia
Inscripcions: Al web del Museu Marítim. Places limitadesPrograma del curs:
  • Divendres, 27 de gener, de 18.30 a 21.30h

Benvinguts al mar! Introducció a la fotografia i el seu valor com a document històric; Composició d'una imatge, concepte d'equilibri, harmonia, enquadrament en fotografia de mar i aplicació de les regles de composició en la fotografia de mar.
  • Dissabte, 28 de gener, de 10 a 13h
Aprèn a veure! Dificultats del medi marí. Visionat de les imatges. Processament d'imatges digitals.
  • Diumenge, 29 de gener, de 10 a 13h 
Sortida a mar a bord del Pailebot Santa Eulàlia.  Comportament a bord. Control de situacions de llum. Anàlisi de riscos. Exercicis de composició. 
  • Diumenge, 5 de febrer, de 10 a 13h 

Anàlisi i conclusions.  Anàlisi de les imatges obtingudes durant la sortida a mar. Selecció de les millors imatges. Conclusions.

Requisits: l'alumne haurà de portar la seva càmera fotogràfica (compacta o reflex)

Si voleu veure algunes de les fotografies fetes pels participants de l'edició anterior del mateix curs, podeu anar a l'àlbum monogràfic creat al Flickr: imatges fetes pels participants

Si esteu interessats en rebre informació sobre les activitats i cursos desenvolupats per l'Arxiu Fotogràfic del Museu, podeu adreçar-vos, per correu electrònic, a la Sílvia Dahl