Passeig pel Moll de la fusta

Nao Victoria i pailebot Santa Eulalia
La victoria i el Santa Eulàlia
Els primers dies de gener sembla que farà un temps estable que convidarà a passejar. Us suggerim anar a passejar pel Moll de la Fusta.
Com cada nadal podreu portar la carta pels Reis d'Orient als carters reials que seran a bord del Pailebot Santa Eulàlia els dies 2, 3 i 4 de gener.
Aquest any s'hi afegeix un nou punt d'interès, la rèplica de la Nao Victoria que va ser construïda el 1992 amb motiu de l'Exposició Universal de Sevilla. Actualment forma part de la Fundación Nao Victoria que recrea, recupera, i gestiona projectes de conservació de vaixells històrics així com activitats per a la seva difusió.
La visita és molt didàctica i és profitosa tant si no se sap res del primer viatge de circumnavegació com si es té un gran coneixement de la primera volta al món. El fet de pujar a bord d'aquest vaixell rodó dóna una idea de com deu ser trobar-se al mig dels immensos oceans, ajuda a entendre com navegaven i vivien a bord els homes del segle XVI i com, en ple segle XXI, hi ha tripulants que emulen les gestes de Magallanes i Elcano i circunnaveguen el planeta en condicions similars a la d'aquells pioners.
I per acabar podeu passar pel vestíbul del Museu Marítim on, dins d'una vitrina, està exposat un facsímil del diari d'Antonio Pigafetta, és el diari d'aquest primer viatge al voltant del món.
Nao Victoria
La Nao Victoria és al Moll de la Fusta durant aquestes festes.