Revista de Museología

Ha arribat a la Biblioteca el número 51 de la Revista de Museología que edita l'Asociación Española de Museólogos. Avui us parlem d'aquesta publicació a la qual estem subscrits des de fa anys perquè volem recomanar un dels seus articles:

La relación de los Amigos con los museos: ¿inercia o fidelidad?, les quatre autores -totes elles professionalment vinculades a les ciències econòmiques- reflexionen sobre el paper dels amics dels museus, el caràcter positiu d'aquesta figura per als propis museus i es qüestionen quin profit en treu aquest col·lectiu en front de la resta de visitants. Les autores analitzen els resultats de l'estudi fet a cinc associacions d'amics, examinen i relacionen diversos factors entre ells quins serveis i en quin grau se'n beneficien tenint en compte els diversos perfils que configuren aquests amics. De tot el que s'exposa es pot concloure que les associacions d'amics són un element molt important per a la dinamització d'un museu, són un baròmetre que si es té en compte pot ajudar a mesurar el grau de satisfacció dels visitants respecte el que el museu ofereix per aconseguir presentar uns continguts d'interès i qualitat.
Altres articles a destacar interessants sobretot per als professionals del museus són:
  • Inventarios de patrimonio inmaterial : buscando un sistema de gestión de la memoria
  • Reflexiones sobre la utilización de los tesauros en DOMUS
  • El museo de arte contemporáneo como espacio de enseñanza-aprendizaje
  • Sobre archivos y museos a propósito de la retrospectiva de Pedro Garhel
  • Resonancias: la narrativa del cine en la del museo
Per acabar us mostrem una selecció de noves adqusicions de la Biblioteca, si cliqueu a les dues fotos podreu accedir als registres bibliogràfics on trobareu més informació de cada llibre.

Biblioteca MMB. Noves adquisicions
Noves adquisicions desembre 2011
Biblioteca MMB. Noves adquisicions
Noves adquisicions desembre 2011