Experiències de mar

El pròxim dissabte, 28 de febrer, a 2/4 de 7, esteu convidats a la Sala d'actes del Museu Marítim per sentir experiències de gent del mar.
Experiències de mar

Aquesta activitat va sorgir de la iniciativa d'Amador Roig que ha navegat durant un munt anys a bord de vaixells mercants i ara, a terra ferma, sent la necessitat de divulgar vivències d'un món força desconegut per als no mariners. Aquesta divulgació va començar amb la publicació del llibre A cops de rem l'any passat.

A finals de l'any passat se'ns va proposar d'organitzar aquesta xerrada i el que hem fet, simplement, ha estat recollir la idea de Roig. L'acompanyaran com a companys de taula dos capitans de vaixell que ell mateix ha proposat: Ricardo Rodríguez-Martos i Josep Barbal dos mariners amb trajectòries vitals diferents.

Amador RoigUn análisis sociológicoBarbal

Hem aprofitat l'ocasió per elaborar una petita guia temàtica que recull les obres que han publicat Roig, Rodríguez-Martos i Barbal i que es poden consultar a la biblioteca: els dos llibres de Roig A cops de rem i La Bíblia i la mar. Josep Barbal va col·laborar en el llibre editat pel Museu Marítim El domini de la mar gràcies als seus amplis coneixements de navegació. I de Rodríguez-Martos tenim el llibre El buque mercante : un análisis sociológico, el Manual de navegación astronómica de W. Nebe que ell va traduir i les actes dels congressos Maritime Transport dels quals ell n'era un dels editors literaris.

A la guia hi hem afegit una selecció de llibres sobre relats personals -records, testimonis, memòries- a bord de vaixells escrits per mariners que com Mn. Amador tenien la intenció que aquelles vivències no caiguessin en l'oblit.

El Museu Marítim ja fa anys que, sensible a la preservació de la memòria històrica, recull -a través del programa de recerca d'història oral Veus de la mar- el testimoni de gent que ha estat vinculada a oficis mariners.

Com a cloenda de l'acte el grup de gospel TwOCats interpretarà dues cançons del seu repetori.
Twocats
TwOCats. Foto: David Jácome


Post escrit per Rosa Busquets, bibliotecària
Biblioteca. Museu Marítim de Barcelona

1 comentari :

Manuel C. ha dit...

Força xula la guia d'Experiències de Mar. :)