Revistes : novetats i continguts

Aprofitant el nou any hem afegit la numeració als sumaris de revistes. Amb aquest exemplar ja portem 22 butlletins i numerar-los ens ha semblat la manera més senzilla d'ordenar-los.

Sumaris de revistes
Consulteu els continguts

En aquesta ocasió destaquem dos articles:


  • From Tagging to Theorizing : Deepening Engagement with Cultural Heritage through Crowdsourcing. Curator. No. 56/4 (October 2013)
L'autora entén els projectes de crowdsourcing com a poderoses plataformes de participació que connecten el públic amb el patrimoni cultural dels museus i les biblioteques a través de la col·laboració en línia compartint recursos i objectius. Inclou exemples de projectes exitosos relacionats amb la història i la ciència. El crowdsourcing pot ser una eina de gran ajuda per completar tasques de digitalització i recerca als museus. Un bon exemple What’s on the menu? de la biblioteca pública de Nova York amb el suport de l'Institute of Museum and Library Services.

  • Tactics of Sixteenth-century Galley Artillery. Mariner's Mirror 99.4 (November 2013), 398-409
Fins ara es creia que l'artilleria a bord de les galeres de la Mediterrània es feia servir només com a salves abans d'embestir i abordar la nau enemiga. Estudiant les fonts primàries sobre la batalla de Lepant l'autor de l'article defensa que els canons de les galeres tenien un abast més gran del que es creia i que no es van fer servir només per a l'abordatge sinó que eren disparats múltiples vegades.

Consulteu els continguts i si us interessa algun article ens ho comenteu. Recordeu que aquest i els 21 números anteriors amb un munt d'articles interessants estan al vostre abast a la pestanya Sumaris de revistes del blog.


Post escrit per Rosa Busquets, bibliotecària
Biblioteca. Museu Marítim de Barcelona