Revistes tardor 2013 (II)

Aquests són els continguts de les últimes revistes que han arribat a la Biblioteca del Museu Marítim durant el mes de novembre.

En aquesta ocasió remarquem els següents articles:
  • "Le Patrimoine numérisé en 3D". Le Chasse Marée. Núm. 254 (Novembre 2013)
La digitalització en 3D de vaixells ofereix noves perspectives per tal de preservar el patrimoni marítim conservat als museus. De fet aquesta tècnica s'ha usat per a intercanviar dades i coneixements entre els museus de Douarnenez i Falmouth. Més informació a la web de la revista http://media.chasse-maree.com/PDF/numerisation.pdf
Classic Boat Nov. 2013
  • Classic Boat Index
Index, en format pdf, que ens permetrà cercar tots els articles publicats a Classic Boat de manera ràpida i eficaç i així oferir-vos un millor servei. 
  • "Turner and the Sea". Classic Boat (November 2013)
Article sobre l'exposició dedicada a Turner que se celebra al National Maritime Museum fins al 21 d'abril del 2014 i de les activitats programades relacionades amb l'artista. Els tickets es poden adquirir en línia
  • "La vida al port de Barcelona". Descobrir Catalunya (Novembre 2013)
A través de l'entrevista a diversos treballadors del port descobrim l'engranatge humà i tecnològic que s'acciona cada cop que arriba un nou vaixell al port de Barcelona, parlen amb un pràctic, una consignatària, el director del Consorci El Far, un estibador i un policia portuari.
  • "Wind assistance : the story continues". The Motorship (October 2013)
Sobre els espectaculars vaixells mercants de propulsió eòlica, una energia neta i sostenible  http://www.fairtransport.eu. I un curiós cas de casc que actua com a vela.


  • "Visite du garde-côte cuirassé Schorpioen". Neptunia 271 (Septembre 2013)
Construït el 1868, Neptunia ens proposa una visita al cuirassat Schorpioen, acabat de restaurar, que es troba al Marinemuseum de Helder, als Països Baixos.
  • "Resistir és vèncer". Sàpiens 136 (novembre 2013)
Sobre la Guerra de Successió, s'explica que un dels aspectes menys coneguts d'aquesta guerra és el de la marina militar catalana i el paper que va tenir en el conflicte. S'hi esmenten el nom d'algun dels vaixells que formaren part d'aquesta desconeguda i escassa dotació.

  • "Salving Costa Concordia" Ships Monthly (December 2013)
Article sobre la maniobra de redreçament del Costa Concordia. Tota la informació sobre l'estat d'aquest complicat procés a The Parbuckling Project. Mireu la web, és molt interessant.

Tots aquests articles i els que apareixen en els sumaris escanejats estan a la vostra disposició a la Biblioteca del Museu Marítim.

Post escrit per Rosa Busquets, bibliotecària
Biblioteca. Museu Marítim de Barcelona