Revistes tardor 2013

Aquests són els continguts de les últimes revistes que han arribat a la Biblioteca del Museu Marítim.

En aquesta ocasió hem triat els articles:
  • "Els Bots de salvament a Vilanova". La Nostra mar : revista del Museu del Mar de Vilanova i La Geltrú. Núm. 31 (Juny 2012)
Relata la història dels tres bots de salvament que hi va haver a l'Estació de Salvament de Nàufrags de Vilanova que ajudaven a les tripulacions dels vaixells quan es trobaven en perill o naufragaven.
Es complementa amb un article de caire biogràfic sobre l'any dels negats, el 1886, i els actes d'homenatge que s'han retut.
  • Revista General de Marina (Agosto-Septiembre 2013)
Número dedicat íntegrament a la figura de Jorge Juan Santacilia, la Revista commemora així el tercer centenari del seu naixement.
Jorge Juan va participar en una gran empresa científica del segle XVIII, la determinació de la forma de la Terra, va dirigir la reforma de l'ensenyament de la nàutica i aplicà coneixements matemàtics a la construcció naval tal com va quedar reflectit al llibre Examen marítimo que podeu consultar a la Biblioteca del Museu.
  • "Brittany Ferries pioneer continues to rust away". Ships Monthly (October 2013)
Es denuncia el deteriorament del vaixell ro-ro grec Agios Dionisos S abandonat des del 2003 al port de Las Palmas de Gran Canaria. Va ser construït a Vigo el 1972 als Astilleros Construcciones S.A., Factoría de Rios amb el nom de Lilac, ha canviat de nom i propietari en quatre ocasions i té un futur incert.

Juan Carlos Díaz Lorenzo en el seu blog De la mar y los barcos també parla de la situació d'aquest vaixell.

Agios Dionisos S Foto: Carlos Moreno merchanships.info
  • "Ships' diaries : the blogs of yesteryear". Signals 104 (Sep.-Nov. 2013)
S'aprofundeix en algunes de les vivències, aventures i activitats quotidianes narrades per mariners, emigrants i altres persones que viatjaven a bord de vaixells i que les van deixar escrites en diaris de navegació que actualment custodia la Vaughan Evans Library, la biblioteca  de l'Australian National Maritime Museum. Ara són accessibles per internet a http://trove.nla.gov.au/collection sota la cerca "Diaries, letters, archives"

Recordeu que al document hi ha molts més articles i que tots els continguts estan a la vostra disposició a la Biblioteca MMB, per a més informació podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per telèfon o per correu electrònic.


Post escrit per Rosa Busquets, bibliotecària
Biblioteca. Museu Marítim de Barcelona