Quan cau la nit: Taller de fotografia



El Museu Marítim de Barcelona organitza, per segon any consecutiu, un nou programa de cursos i tallers de fotografia de mar amb l’objectiu que els alumnes puguin aprendre i millorar la tècnica i la composició de la fotografia a bord d’una embarcació.  

Com a novetat per a aquest 2012, s’ofereixen tallers especialitzats. El primer taller, Quan cau la nit, permetrà fer pràctiques fotogràfiques a bord del Pailebot Santa Eulàlia quan comença a fer-se fosc, moment en què les oscil·lacions de colors i ombres i els canvis lumínics sobre l’aigua i el cel obren un gran ventall de composicions i nous reptes per els participants. Calen coneixements bàsics de fotografia.

Les sessions seran impartides, novament, per Diego Yriarte, fotògraf i periodista especialitzat en nàutica, i professor de fotografia. Les nocions teòriques es desenvoluparan en el Museu i les classes pràctiques al pailebot Santa Eulàlia. Les places són limitades i per a formalitzar la inscripció caldrà adreçar-se al web del Museu Marítim, a l’apartat d’Activitats.



PROGRAMA:

(Autora: Silvia Dahl)

Divendres 2 de març, de 18 a 21h.
Es fa de nit al mar.
Introducció a la fotografia durant la nit a bord d’un vaixell.

Dissabte 3 de març, de 18 a 21h.
Sortida a mar a bord del pailebot Santa Eulàlia.
Comportament a bord. Interpretació dels canvis  de llum.

Diumenge 4 de març, de 9:30 a 12:30h.
Anàlisi i conclusions
Anàlisi de les imatges obtingudes durant la sortida a mar. 
Selecció de les millors imatges i conclusions.


Preu: 100€ (IVA inclòs) 25% de descompte per a estudiants i membres de l’Associació d’Amics del Museu Marítim
Requisits: l'alumne haurà de portar la seva càmera fotogràfica (compacta o reflex)




Si voleu veure algunes de les fotografies fetes pels participants de la primera edició del curs d’Introducció a la fotografia, podeu anar a l'àlbum monogràfic creat al Flickr

Recordeu que es programaran també cursos de diferents nivells, adreçats tant a adults com a joves i , a partir a les demandes  dels participants de edició anterior, altres tallers especialitzats.

Si esteu interessats en rebre informació sobre les activitats i cursos desenvolupats per l'Arxiu Fotogràfic del Museu, podeu adreçar-vos, per correu electrònic, a la Sílvia Dahl