Silenci, s'investiga

usuari biblioteca

La biblioteca és una important font d'informació i sovint es converteix en un espai per a l'intercanvi de coneixements i experiències. Amb aquest post iniciem la sèrie Silenci s'investiga que pretén reflectir aquest feedback.

En un perfecte castellà, amb un lleuger accent italià i amb la intenció de consultar els nostres fons bibliogràfics es va presentar a la nostra biblioteca l'investigador de la Universitat d'Alacant, Gaetano Cerchiello. Entre d'altres, volia confirmar amb fonts més solvents la informació aconseguida en diferents hemeroteques sobre els orígens dels creuers turístics.
"Estos primeros cruceros que se realizaron en España tienen su origen en el Puerto de Barcelona en 1848 con la intención de reunir en un barco durante una pequeña travesía a diferentes empresarios de la burguesía barcelonesa. La posibilidad de dar a conocer y ampliar los negocios de estos clientes en un ambiente distendido sería el objetivo de estos cruceros". Va dir Cerchiello.
Diversos exemplars de la Lista oficial de buques, de les Memories del Port de Barcelona i altres documents del fons procedent de l'Arxiu del Port de Barcelona van ser, entre d'altres, els llibres i documents que va consultar.

Desitgem que la seva tesi Evolución del crucerismo turístico en España 1848-1960 arribi a bon port i en breu, totes aquestes hores de feina les puguem consultar al fons de la nostra biblioteca.