Vine a conèixer ... l'art de navegar


Triangle d'estiu © Pere Sanz
Demà dijous, a dos quart de set del vespre, dos capitans de la marina mercant amb més de vint d'anys d'experiència, Félix Socias i Miguel Angel Arriba ens descobriran els secrets de l'art de navegar.
Com ho hem de fer per orientar-nos ajudats pels instruments de navegació i les cartes hidrogràfiques?. On som i com calcular el rumb per arribar a la destinació desitjada?.
Podreu aprendre com agafar un sextant i calcular la posició del vaixell al mar.
A banda, mostrarem una selecció d'instruments de navegació de la col·lecció del Museu (sextants, compàs, octant, transportador d'angles, ullera llarga vista, cronòmetre) a més de cartes nàutiques, fotografies on apareixen mariners usant a bord els instruments i llibres sobre l'art de navegar.
I per últim una mostra de diaris de navegació i quaderns de bitàcola, manuscrits, testimonis per sempre d'una manera de navegar que ja és història.
I en acabar l'activitat us convidem a gaudir de la Festa de l'Amic.
Recordeu: Dijous 17 de juny a les 18.30 al vestíbul del Museu. Seu de l'activitat: La Biblioteca del Museu.

3 comentaris :

telenieko ha dit...

Diantre, les coses xules (lo del sextant) sempre cauen entre setmana! ARgh!

Molt interessant en cualsevol cas ;)

Isabel Martínez Rossy ha dit...

Qué pena perdermelo!!! Una estupenda actividad que...me queda un poco lejos :(
Enhorabuena por la idea

Navegante ha dit...

Rosa, hace poco tuve la oportunidad de tratar de orientarme a través de un sextante, gracias a la exposición de La Caixa de "Atrapados en el hielo" y desde luego me parece una tarea casi imposible.

Me parece interesantísimo todo lo referente a la navegación astronómica. En tiempos del GPS, guiarse en el mar mirando exclusivamente al cielo parece de ciencia ficción.

Rosa, aprovecho para decirte que te he dejado algo en mi bitácora