Guies temàtiques

Dimecres passat vàrem rebre la visita de professors de secundària. Vam exposar com la biblioteca del MMB pot ajudar els alumnes a fer els seus treballs de recerca, dotant-los de les eines bàsiques per usar els nostres recursos i serveis. Els nostre objectiu és que aprenguin a trobar la informació que necessiten a través de tots els productes que elabora la biblioteca (catàleg, guies temàtiques, recursos temàtics a internet a través de Diigo). Ho vam il·lustrar a través de la presentació que us mostrem a continuació.
Els assistents van estar tan interessats en les guies temàtiques que hem anat elaborant al llarg del temps que varen acabar amb les existències. Gràcies a ells, a part de reimprimir més còpies farem guies també sobre Fars i sobre Mestres d'aixa.
Les Guies temàtiques inclouen la bibliografia que sobre el tema té la Biblioteca així com recursos informatius a través d'internet. Properament les anirem penjant a internet tal com ja s'ha fet amb la dedicada a Monturiol, la de la Guerra civil o la de Condicions laborals. També tenim guies sobre: Astronomia, Cartografia medieval, Arqueologia subaquàtica, Història naval. Batalles navals, Dona i mar, Drassanes Reials, Navegació a l’antic Egipte, Expedicions polars, Exvots, Fotografia marítima, Galeres, Guerra civil espanyola, Historiografia marítima, Naufragis, Vaixells negrers, Patrimoni subaquàtic, Pintura, Pirates, Restauració de vaixells històrics, Salvament marítim, Vida a bord, Xabecs, Navegació a la Xina i Vaixells escola espanyols.
Aquestes guies es van actualitzant a mesura que adquirim nous materials. Ens podeu demanar una guia sobre qualsevol tema marítim del qual la Biblioteca tingui documents o dades.