Pirateria. Recursos d'informació a internet

El segrest del vaixell pesquer Alakrana el passat mes d'octubre ha tornat a activar les alarmes de la comunitat mundial. La inestabilitat política a la zona del Corn d'Àfrica propicia els continus segrests de vaixells pesquers i mercants per pirates somalís.
Per aquest motiu, i en relació a l'article sobre pirateria publicat l'any passat, hem volgut recopilar alguns recursos d'informació per poder entendre a fons aquesta problemàtica. La gran majoria la trobareu en organismes internacionals de seguretat marítima o mitjans de comunicació, entre d'altres destaquem:
  • Piratería
    Monogràfic especial fet per l'Armada Española sobre la pirateria. Destalla el paper que desenvolupa l'armada espanyola dins de l'Operació Atalanta, conjuntament amb l'Unió Europea. Per últim, també fa una definició del que es considera pirateria en termes legals, segons la Convención de las Naciones Unidas sobre el Derecho del Mar.
  • EU NAVFOR - European Union Naval Force Somalia - Operation Atalanta
    Web oficial de l'operació naval de la Unió Europea, anomenada Operació Atalanta, contra els actes de pirateria de vaixells mercants de la zona del golf d'Aden a la costa de Somàlia. Trobareu notícies actualitzades diàriament, contingut multimèdia, etc.
  • Maritime Security Centre (Horn of Africa)
    Servei d'alerta coordinat per la EU NAVFOR per a capitans i mariners de vaixells mercants i pesquers que treballen a la regió del Corn d'Africa. La seva funció principal és reportar els moviments dels vaixells que operen a la zona i els possibles atacs pirates.
  • BBC NEWS - Somalia in crisis
    Monogràfic especial de la BBC que permet a entendre a fons les causes de la pirateria a Somàlia. També recomanem l'apartat Pirate bay, on trobareu entrevistes amb pirates somalis que expliquen els motius per a exercir la pirateria.
  • Piracy at Sea
    Monogràfic especial del New York Times sobre la pirateria. Trobareu notícies actualitzades diàriament, mapes interactius i continguts multimèdia.
  • IMB Live Piracy Map 2009
    Mapa interactiu que recull els atacs pirates reportats a IMB Piracy Reporting Centre l'any 2009. A la mateixa pàgina, també trobareu els atacs reportats els anys anteriors.
Salutacions!

1 comentari :

Anònim ha dit...

Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog website?
The account helped me a applicable deal. I
have been a little bit familiar of this your broadcast provided shiny clear concept

Here is my web-site 24 hour heating and cooling repair miami fl