La pirateria, un problema etern

Gneu Pompeu Magne
Gneu Pompeu Magne (Jens Vermeersch)
L'any 67 aC, el general Gneu Pompeu Magne, al comandament de 200 vaixells de guerra, erradicà un dels grans problemes que amenaçava el domini marítim de Roma, els pirates cilicis. Tot i l'eficaç solució del general romà, el problema de la pirateria ha estat una constant al llarg de la història.

Darrerament, aquest tipus de conflicte és notícia pels continus atacs de pirates somàlis a vaixells mercants i pesquers, i com a l'època romana, la resposta continua sent la mateixa. Els governs internacionals no toleren aquests actes de pirateria i utilitzen tots els seu mitjans per erradicar el problema. Aquests mesures han quedat reflectits en els mitjans de comunicació:
Bibliografia de pirates
Bibliografia de pirates
Després de la batalla de Coracesium, Pompeu fou indulgent i oferí als pirates una solució pacífica del problema evitant més vessament de sang. Segles més tard, desitgem que aquesta benevolència torni a repetir-se.

A la foto, hem seleccionat uns quants llibres sobre el tema entre un gran nombre de bibliografía especialitzada en pirateria que conté el fons de la biblioteca. Si voleu, ens podeu demanar una còpia del dossier bibliogràfic que tenim a disposició dels usuaris.

Salutacions

1 comentari :

Far de la Banya ha dit...

Crida l'atenció com s'esvaeix el romanticisme quan les coses es viuen de més aprop... és com la bomba del Liceu, que va fer centrar-se a Santiago Russinyol.

Bon post!