Galileo Galilei

Dissabte 6 a les 17h a la sala d'actes del Museu Marítim de Barcelona teniu una cita amb Galileu. L’Albert Pla farà una xerrada on presentarà el llibre que ha escrit titulat Jo… Galileu. L’Albert s’ha posat a la pell de Galileu. És el científic toscà qui narra amb emoció la seva vida i les seves recerques emmarcant-t’ho tot dins el context històric en què va viure. La narració transmet entussiame i proximitat, el fet que estigui redactat en primera persona hi ajuda força.
Via Làctia a La Toscana. (c) Pere Sanz
Amb llenguatge senzill i alhora científicament rigorós, de cada pàgina se’n podria extreure temes diferents per a fer una classe de ciència i tecnologia. De la mà de Galileu, sense adonar-nos-en aprenem gran quantitat de coses (la tècnica de la paral•laxi, la longitud, les libracions de la lluna, el descobriment dels satèl•lits de Júpiter …), ens encoratja a experimentar perquè com ell diu sense experiment no hi ha ciència.
“A la ciència no li serveixen les sensacions, la ciència demana proves que només es poden confirmar amb l’experimentació…"
Tots els textos destil•len un humor enginyós que recorda la manera de relatar que l’Albert Pla ja usa per divulgar la ciència des de les activitats que lidera des de l’Aula del Cosmos. Estem segurs que la conferència us servirà per conèixer la veritable història d’un personatge i per a descobrir la gran quantitat de tòpics falsos que arrossega. No us ho perdeu.
  • Pla, Albert. Jo… Galileu. Barcelona : Parramón, 2008. ISBN 9788434232839
  • Pla, Albert. Yo… Galileo Galilei. Barcelona : Parramón, 2008. ISBN 9788434232846