Colom i Catalunya

El proper dimecres 7 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, tindrà lloc a la Sala d’actes del MMB la conferència Aproximacions tribals a la historiografia colombina a càrrec de Francesc Albardaner, president del Centre d’Estudis Colombins.

Albardaner tria la figura de Cristòfor Colom com a pretext per mostrar com les diferents “tribus” (església catòlica, estats imperialistes) "han creat una versió oficial dels fets històrics a mida dels seus interessos en comptes de reflectir la realitat que els podia haver fet perdre poder. La història no és neutral, una petita manipulació es pot convertir en una bola que costa molt de desfer. La història t’ha de fer pensar què hi ha darrera els fets i replantejar-te’ls si cal" – remarca Albardaner.

Aquesta conferència inaugura el curs acadèmic del Centre d’Estudis Colombins i es pronuncia al Museu Marítim perquè aquestes dues institucions han fusionat els seus fons bibliogràfics sobre temàtica colombina amb la voluntat de enriquir el fons colombí de la Biblioteca del Museu Marítim. El fons bibliogràfic del CE Colombins es creà gràcies a les donacions dels seus membres, principalment la de Josep M. Castellnou. Al mateix temps el Museu Marítim rep també el fons colombí procedent d’Angel Casas que fou també membre del Centre.

El Centre d’Estudis Colombins és una associació interessada en la recerca, l’estudi i la promoció dels lligams històrics que hi ha, des de qualsevol vessant de la ciència, entre els Països Catalans, el Descobridor i la Descoberta aliens, en principi, als esdeveniments posteriors de la conquesta i la colonització.

1 comentari :

Grelda ha dit...

Qué lástima, yo quiero ir pero tengo clases hasta las 9pm y no llego a tiempo. ¿Publicaréis alguna entrada con fotos de la conferencia?