Fa setanta anys

Museu maritim de Catalunya
Segell Museu Maritim de Catalunya
Fins a finals de novembre, si entreu al vestíbul del Museu Marítim trobareu en front una imatge que us portarà al passat. És la reproducció de la façana del MMB tal com era durant la Guerra Civil Espanyola, llavors anomenat Museu Marítim de Catalunya, i que introdueix el visitant dins l'exposició El Marítim entre bombes. La mostra, elaborada pel personal de l'Arxiu del Museu conté documents dels fons d'aquest Arxiu que ajuden a relatar les vicissituds viscudes sota les bombes dins de les Drassanes de Barcelona on s'estava gestant el Museu Marítim de Catalunya i els esforços per preservar el patrimoni marítim.
Bombardeigs a Barcelona
Llibres sobre els bombardeigs a Barcelona
A la Biblioteca hem reunit, al prestatge on normalment tenim exposades les noves adquisicions, llibres i altres publicacions relacionades amb la Guerra Civil, des de llibres dels bombardeigs de Barcelona i Catalunya passant per llibres sobre la Guerra civil al mar, de l’aviació durant aquell periode fins al suplement de l'Ala d’Italia titulat Catalogna documentario fotografico dell'assedio aereo, testimoni fotogràfic de com l’aviació italiana va bombardejar Barcelona des de l’aire. A la fotografia es veu una part dels llibres triats, podeu descarregar-vos la selecció completa, també teniu a la vostra disposició la bibliografia que tenim sobre llibres de la Guerra Civil al mar.

Us aconsellem la visita a l’exposició, sapigueu que l’accés és lliure, igual que a la biblioteca.

També és altament recomanable la visita guiada al Refugi 307, molt a prop de les Drassanes, al Poble Sec, construït amb l’esforç i la dedicació de tots els veïns –dones, vells i infants- que es defensaven d’aquelles bombes caigudes del cel.

1 comentari :

Nodami ha dit...

M'encantan les fotos del bombardeig aeri!!! Aquests italians.... es increíble com poden fer "art" d'un bombardeig!! Va morir molta gent durant la guerra!!