Revistes del mes de juliol

Aquests són els sumaris de les revistes que han arribat a la Biblioteca del Museu Marítim durant el mes de juliol:
Destaquem les següents revistes:
  • Ingeniería naval. Núm. 915 (Junio 2013)
    Article tècnic: "Los Factores humanos en el proceso de selección y diseño del casco". Sobre dissenys de vaixells d'alta velocitat com catamarans, trimarans i SWATH. Dissenyats, fabricats i assajats per demostrar el grau de maduresa de la tecnologia existent i per donar resposta a les necessitats navals actuals. També publiquen un article sobre estructures offshore flotants destinades a generar energia eòlica: "Simulación por elementos finitos de nuevas estructuras offshore flotantes".
  • Caramella. Núm. 29 (juliol-setembre 2013)
    Dedicada a les albuferes, marjals, salines i aiguamolls a Sant Carles de la Ràpita, València, Delta de l'Ebre, Mallorca, Eivissa, Formentera, Baix Llobregat, Baix Ter, Ivars i Vila-sana. La pesca, el cultiu d'arròs i altres activitats pròpies d'aquestes zones humides.
  • Classic Boat. Núm. 301 (July 2013)
    L'article "Balearic Beauty" està dedicat a la navegació amb vaixell clàssic per la costa de la serra de tramuntana de l'illa de Mallorca. També dóna dades pràctiques de sis velers clàssics que hi fan xàrters. Més informació a http://www.oldsaltsailing.com
  • Sàpiens. Núm. 131 (juliol 2013)
    Inclou una breu entrevista a David Abulafia amb motiu de la publicació del seu llibre El Gran Mar, obra que repassa la història de les civilitzacions que han crescut al voltant de la costa mediterrània.
  • Descobrir Catalunya. Núm. 182 (Juny 2013)
    L'article "Camins de ronda : un litoral ple d'històries que es gaudeix a peu" conté un reportatge d'unes 50 pàgines sobre aquestes vies rurals que ressegueixen la costa i conviden a passejar-s'hi. Ens inviten a caminar a ran de mar ja que té efectes balsàmics, que ens faran sentir bé i més feliços. Descobrirem, també, quins usos històrics han tingut i quines activitats o visites hi podem trobar.
  • Ships Monthly. (August 2013)
    Dedica el dossier central a la marina de guerra. Diversos episodis del passat de la Royal Navy però també al futur més immediat, com el de l'HMS Ark Royal. Així com pàgines dedicades a altres nacionalitats com l'article dedicat al submarí alemany U-534 que es troba exposat a Woodside, a la riba del Merseyside, en front de Liverpool, i que es conserva en dues parts, el van seccionar longitudinalment per tal de preservar-lo.Pot visitar-se i podeu veure'l a http://www.u-boatstory.co.uk/exhibition.htm

Post escrit per Rosa Busquets, bibliotecària
Biblioteca. Museu Marítim de Barcelona