Herman Melville. Viajar

Aquesta obra conté tres relats: Viajar, Los Mares del Sur i Estatuas de Roma

Us recomanem un llibret de 87 pàgines on  Melville fa un homenatge triple: al fet de viatjar, a l'Oceà Pacífic que va conèixer i a les estàtues que omplen Roma. Potser el fet que siguin els textos de tres conferències li donen un to desenfadat, amè i dinàmic.

Herman Melville ViajarEstà ple de petites perles, com quan afirma que el viatge suposa un renaixement i ens ensenya a ser humils. Tan de bo.

Sovint viatjar en comptes de suposar descobriment i coneixença recíproca, en el passat, ha suposat conquesta . En l'actualitat, si no es viatja amb un esperit humil i obert també es fa turisme no pas un viatge i es retorna amb quilòmetres a l'esquena però amb l'esperit tant o més pobre que quan es va iniciar. 

Per a Melville els fruits d'un viatge correctament realitzat són: "Descubrir horizontes, explorar nuevas ideas, romper con viejos prejuicios, abrir el corazón y el espíritu".

Los Mares del Sur és la transcripció d'una conferència on relata el seu coneixement sobre el Pacífic i algunes de les seves experiències. 

De les estàtues romanes destaca, entre d'altres trets, la seva immortalitat. Mentre els homes i els fets van passant i s'obliden elles perviuen com a testimonis de la ciutat.

Tres viatges en un petit llibre, una lectura que també serà un viatge. Com tots els llibres que, en major o menor mesura, ens transporten a situacions, llocs i fets on potser no hi anirem en la vida. Viatges que només seran possibles a través de la lectura.

2 comentaris :

javier moreno ha dit...

¡Vaya sorpresa! Creía tener todas las obras de Melville en castellano pero debo confesar que esta no la conocía. Gracias.

Manuel C. ha dit...

Bona recomanació! M'agrada molt la portada del llibre :)