THALASSA: capejant el temporal

Pels amants de la mar, de la seva història i de la cultura de la seva gent, el Centre de Documentació del Museu Marítim de Barcelona ha de ser un referent. Les col·leccions del museu, la seva biblioteca i la resta de recursos són instruments de preservació de la cultura marítima. Si esteu llegint aquest blog segurament compartiu aquesta opinió.

Gravació d'un reportatge  5/03/2010
sobre la corbeta Pablo Sensat a la Biblioteca MMB
Però hi ha un altre referent imprescindible per a la cultura marítima del nostre país: el programa THALASSA, de la productora Rumbo Sur, que emet Televisió de Catalunya des de fa molts anys. La seva sintonia ha estat el toc de corn que convocava davant la pantalla als que tenim el mar al cor. En els seus reportatges hem trobat informació i emoció. És un dels programes de la televisió pública que aconsegueix reclutar més gent de tota condició i edat per disfrutar, en família o en solitari, d’uns minuts d’aventures marítimes que van molt més enlllà del mer entreteniment.

Thalassa no només és un programa de televisió, a través del seu web http://thalassa.cat/web/home és un portal de cultura marítima de referència amb canals de vela, surf, submarinisme, nàutica, pesca, medi ambient, etc.

Les retallades econòmiques li poden fer mal. Tenim motius per pensar que THALASSA podria desaparèixer, com a mínim en el sentit de la creació de nous productes, encara que es continuarien emetent programes antics. No és necessari comentar el que significa això.

El que si cal es manifestar el nostre suport al programa i fer evident que hi ha milers de persones que desitgen i demanen la seva continuitat. Com a producte d’una televisió pública, l’opinió pública té el dret i fins i tot l’obligació de manifestar les seves inquietuds i necessitats. Com a seguidors del programa podeu col·laborar de forma individual a través d’una plataforma de suport que us convidem a visitar: http://www.change.org/es/peticiones/volem-que-no-es-carreguin-el-thalassa-a-tv3

Confiem que tot acabi sent només un moment de dubte per part de Televisió de Catalunya i que aviat els professionals de Rumbo Sur tornin a carregar les càmeres i les maletes per tal d’anar a descobrir, per nosaltres, els racons desconeguts del mar.