Catàleg de la Biblioteca del Museu Marítim

Per fi podeu accedir des de casa als quasi 19000 registres, entre llibres, revistes i altres documents presents a la Biblioteca del Museu Marítim.

Hem triat aquesta aplicació perquè té en compte les últimes tendències de la web 2.0, per les seves actualitzacions periòdiques i per la claredat de les cerques. El fet de poder delimitar una recerca aplicant-hi les facetes que trobareu en columna a l'esquerra fa que l’ús del catàleg sigui molt intuïtiu. Des del primer clic presenta tot el catàleg en comptes de trobar una pantalla buida amb uns quadrats per fer les cerques que és el que s’acostuma a trobar en la majoria de catàlegs de biblioteca. La interfície de consulta pot ser en català, castellà o anglès. Per defecte apareix l’idioma del sistema operatiu del vostre ordinador.

La migració de les dades de l’antic catàleg al nou ha estat un èxit, s’ha aconseguit exportar tots els registres encara que no tots contenen tota la informació que tenien. Per això ara hi estem afegint dades que falten. El catàleg (http://biblioteca.mmb.cat) l’anirem millorant dia a dia. En aquest aspecte totes les vostres aportacions seran benvingudes. Si detecteu alguna irregularitat ens ho podeu comunicar, veureu al peu de la pantalla del catàleg un enllaç al nostre correu.

Volem que el catàleg sigui una eina més de participació. Disposa d’un espai personal que permet exportar llistes de documents seleccionats, guardar cerques, subscriure’s a alertes sobre un tema o un autor determinat, posar noves etiquetes i fer ressenyes dels documents … Si voleu que us expliquem el funcionament del catàleg i les diverses eines podeu concertar una visita. Nosaltres som novells, també n’estem aprenent.

Voleu explicar-nos què us ha semblat?, és tan fàcil de trobar la informació com diem? Us agrada l’aparença? Trobeu a faltar alguna cosa?

2 comentaris :

Nodami ha dit...

Genial! felicitats!

Manuel C. ha dit...

Bona notícia tenir un catàleg nou!!!