Dones i mar

Records d'una dona de mar
Josep Montmany, d'A tot drap ens fa saber i us convida a la presentació del llibre d'Esther Pujol i Eliseu Carbonell Records d'una dona de mar al Centre Cultural de Sant Pol de Mar, dissabte 23 a les 7 del vespre. Com a acte de cloenda, tres actrius locals representaran fragments del llibre.
Cal destacar la importància de la publicació de llibres com aquest, testimoni d'una època passada i d'unes vivències exposades des d'una visió femenina. El recull de testimonis del passat és una manera molt vàlida de preservar la memòria d'uns usos i costums condemnats a desaparèixer.
Fins fa poc el paper de la dona en el món de la mar ha estat poc estudiat encara que sempre n'ha format part. A la Biblioteca podeu consultar llibres i articles de revista sobre la participació de la dona en l'àmbit marítim i n'hem fet un recull titulat Dones i mar que us podeu descarregar si us interessa.
I per acabar us mostrem el testimoni d'Elvira Ferrer recordant els pescadors de Mataró. Aquest i altres testimonis els trobareu a l'Archivo de la Experiencia.