Palmeras en la nieve

El proper dilluns 22 d'abril, el Museu Marítim de Barcelona i l'editorial Temas de Hoy, organitzaran conjuntament una activitat que té com a objectiu tractar les relacions passades i presents entre la ciutat de Barcelona i l'antiga colònia espanyola de la Guinea Equatorial.

El Museu Marítim s'interessa per la història i la cultura marítima en un sentit molt ampli, i també, en divulgar històries poc conegudes en que la mar ha tingut un paper important. Un exemple seria la colonització de Guinea Equatorial i la seva relació amb Barcelona i el seu port.

La magnífica història de la novel·la Palmeras en la nieve de Luz Gabás serveix de pretext per apropar-nos a una història poc coneguda, que també és marítima i que forma part del nostre passat més recent.

El format de l'activitat, serà el d'una taula rodona informal, on es combinaran dos punts de vista: el de l'escriptora Luz Gabás i el de l'historiador Jordi Sant Gisbert. Aquest últim treballa sobre la història de les relacions entre Guinea i la península, sobretot el paper de Catalunya en l'articulació de la colònia.

El moderador d'aquesta activitat serà Enric Garcia, cap del Centre de Documentació Marítima.

Lloc: Sala d'actes del Museu Marítim
Dia i hora: 22 d'abril a les 19:00 hores
Entrada lliure