Vine a conèixer ... la imatge del món.

El món, és com és? és com el veiem?, o és com creiem que és? Potser avui dia, amb els mitjans tecnològics més avançats, podem confiar que la imatge de la Terra que ens arriba s’acosta a la realitat, però no sempre ha estat així. Ho podem comprovar amb una mirada als mapes al llarg dels temps.
La història de la cartografia és un bon exemple de la construcció d’una imatge que és una combinació del que veiem i el que creiem. Els dos plats d’aquesta “balança” es van inclinant a favor del primer a mesura que la humanitat explora, coneix i, sobretot, és capaç de fixar aquesta informació de forma fiable sobre un paper: el mapa.
Vierde Deel der Zeespiegel, inhoudende eene beschrijvinge der zeehavenen, reeden en rusten van de Middellandsche schipvaert ...
Atlas de la Mediterrània de l'holandès Willem Janszoon Blaeu (1638)
De tot això parlarem a la nostra activitat “Vine a conèixer...La imatge del món”, que farem al Museu Marítim de Barcelona demà dijous a les 18:30h.
Us proposem una forma diferent de mirar els mapes, gairebé un mirall en el qual hi veurem no només la imatge del món, sinó la imatge dels homes que els traçaren.