Els Viatges de Zheng He

Durant el segle XV, la Xina de la dinastia Ming inicià una nova etapa caracterizada per l’augment del comerç marítim i el domini naval al sud-est asiàtic i l’oceà Índic. Per aquest motiu, l'emperador Yongle encarregà a Zheng He la preparació de les expedicions a aquestes zones.
Expositor sobre la Xina
Expositor sobre la Xina
Zheng He (1371 - 1433) fou un navegant i militar xinès del segle XV, conegut especialment per les seves set expedicions al sud-est asiàtic, l’oceà Índic i la costa est d'Àfrica fins al canal de Moçambic. La seva flota estava formada per uns 300 vaixells, entre els quals hi havia els "vaixells del tresor" (Bao suchuan), carregats de porcellana, cotó i altres objectes de valor per comerciar a les seves expedicions. La seva tripulació estava formada per 30.000 homes, entre soldats, mercaders i civils.

Malauradament, aquesta època daurada dels descobriments geogràfics s'aturà bruscament, i la Xina reduí gradualment el comerç marítim i la producció dels seus vaixells.
Bibliografia sobre Zheng-He
Bibliografia sobre Zheng-He
Us recordem que fins al 31 de maig de 2009, el Museu Marítim de Barcelona celebra l'exposició Els Grans Viatges de Zheng He : Les expedicions marítimes de la Xina del segle XV, i per aquest motiu, a la Biblioteca trobareu una mostra bibliogràfica dedicada a aquesta exposició.

Per últim, us informem que tenim una bibliografia especialitzada sobre aquesta temàtica. Si voleu consultar-la, només cal que ens escriviu un correu electrònic a bibliotecammb@gmail.com

Salutacions

1 comentari :

javier moreno ha dit...

Una exposición muy rica en contenidos. Entre otras cosas, sirve para recordarnos que los europeos no somos el ombligo del mundo. Saludos cordiales.