IV Congrés de la Xarxa d’Història Marítima Mediterrània

El Museu Marítim de Barcelona i la Universitat de Barcelona organitzen la IV Mediterranean Marítime History Network Conference, que es celebrarà a Barcelona els dies 7, 8 i 9 de maig del 2014.

La iniciativa de constituir la Xarxa d’Història Marítima del Mediterrani (MMHN) es remunta a l’any 2000 i sorgeix de la necessitat dels investigadors de crear un grup de referència per a intercanviar informació relativa a la història marítima, amb una concepció amplia, entre els segles XIII i XX.

Las anteriors reunions es van celebrar a: Malta, La Valetta, l’abril de 2002; Messina i Taormina, Sicília, al maig de 2006 i finalment, la tercera Conferencia va tenir lloc a Izmir, Turquia, l’any 2010. En aquesta última reunió es va presentar i aprovar la candidatura del Museu Marítim de Barcelona per a la celebració del congrés a Barcelona al 2014.

La trobada de Barcelona té com a objectius aprofundir en el coneixement de la història marítima en l’àmbit mediterrani i promoure un fòrum de discussió i estudi estable sobre aquesta matèria a Espanya. Per aconseguir-ho, es compta amb la participació directa d’especialistes de gran prestigi en forma de comitè científic i es convida a participar a investigadors que desenvolupen el seu treball en el camp de la història marítima mediterrània a partir del segle XIII i des de qualsevol dels punts de vista d’aquesta disciplina.

Concretament, els temes d'estudi del Congrés són: La consideració del mar com font de recursos, via de transport i comunicació, projecció del poder, escenari de progrés científic i tecnològic o d'activitats d’oci o com a font d'inspiració de la cultura o del poder.

A la convocatòria de participació, trobareu com presentar les propostes de comunicació i informació referent al comitè científic.

Per a qualsevol consulta, podeu dirigir-vos a:  gonzalezsin@diba.cat