Us sentiu usuaris de la Biblioteca del Museu Marítim?

Sailing companion
Sailing companion

Sovint reflexionem sobre la nostra missió, els objectius de la Biblioteca i els nostres usuaris.

L'objectiu principal del blog, a l'inici, era ampliar els usuaris de la biblioteca (presencials i virtuals) i donar visibilitat als nostres serveis i a les tasques que s'hi desenvolupen. I enriquir-nos amb la participació dels seguidors del blog. Aquests objectius s'estan complint en bona part. Potser la participació per mitjà de comentaris és reduïda. També s'ha de respectar l'opció de tot visitant a consultar i fins i tot fer-se seguidor sense aportar cap comentari.

Com a conseqüència d'aquests raonaments a en Jordi li ha sorgit una pregunta que només vosaltres ens podeu contestar: Quan entreu en aquest blog sentiu que sou usuaris de la biblioteca o sou bloggers que navegueu per la xarxa?

Nosaltres us considerem, i així queda reflectit a la Memòria anual del MMB, com a usuaris virtuals de la Biblioteca en front dels usuaris presencials. L'ideal seria que des de qualsevol lloc poguessiu visitar i accedir als continguts que custodiem, és una idea que volem portar a terme i que desitgem que sigui possible. Arribats en aquest punt encara us considerem usuaris de la biblioteca. Però mirant-nos la situació des de fora, objectivament, la nostra consideració entra en dubte. I se'ns ocorren altres qüestions, Què busqueu en aquest blog? Què us agradaria trobar? Quines seccions que ara hi trobeu us agraden i creieu útils?

6 comentaris :

Jordi ha dit...

Sincerament, mai he estat a la vostra biblioteca, tot i que ho tinc pendent des de fa temps, però el blog m'agrada molt. Potser jo faria més èmfasi en presentar-nos (en forma de crítica, comentari, o reproduïnt algun fragment interessant) llibres de la vostra col·lecció per engrescar-nos a fer una ullada.
Endavant i força

Nodami ha dit...

Yo me siento más usuaria de la biblioteca que no tanto blogger.... y la idea de Jordi acerca de comentarios sobre libros de la colección, ¿verdad que tenéis algunas entradas de recomendaciones de usuarios? Esas entradas se podrían aumentar!! Yo por ejemplo de vuestra biblioteca estoy leyendo "El puerto de la traición" de Patrick O'Brian!!! Y recomiendo encarecidamente todas las novelas de este escritor!! Empezad por "Capitán de navío" y veréis que no podréis parar!!!

ROSA ha dit...

Gràcies per les vostres respostes.
@Jordi, t'agraïm el suggeriment i el fem nostre. Periòdicament recomanarem un llibre del nostre fons, potser combinarem llibre de ficció i llibre de no ficció. Recomanacions de lectors amb recomanacions dels bibliotecaris. Fins i tot estem pensant d'extendre la recomanació als usuaris presencials per mitjà d'un carro de la bilbioteca.
@Grelda, un dia podrías ser tu la autora de un post de recomendación de libros, sobre ... las novelas de Patrick O'Brian ¿quizás?

Navegante ha dit...

Rosa, desconozco la razón o la procedencia del resto de lectores del blog. En mi caso, el motivo que me trajo hasta aquí es mi pasión por el mar, los barcos y el modelismo naval. Lamentablemente no puedo ser usuario presencial de la biblioteca, pues unos cuantos cientos de kilómetros nos separan, pero sí me gustaría ser un usuario virtual. Para ello os propongo unas cuantas ideas:

- Información clara sobre todas las gestiones que se pueden hacer on-line: consulta, préstamo, reserva, petición de libros, fotografías, vídeos, etc.
- ¿Desde la biblioteca se puede conocer/acceder al patrimonio del Museo (me refiero a embarcaciones, modelos a escala, etc.)?
- Realización de monográficos: "embarcaciones tradicionales", "carpintería de ribera", "modelismo naval", "navegación", "libros de viajes", "novelas con sabor a mar", "historia portuaria", "pesca tradicional", "aparejos", "nudos"... en los que dar a conocer el catálogo de la biblioteca y que los lectores puedan opinar, recomendar, criticar, etc.
- Información sobre las últimas adquisiciones.

De todas formas, sinceramente pienso que hacéis una labor de difusión fantástica.

Rosa. Biblioteca MMB ha dit...

@Navegante, no se puede negar tu pasión por el mar y nos la transmites a través de tu exhaustivo comentario. Tomamos nota de todas tus propuestas, de los servicios on-line, de los temas monográficos. Merece la pena contestarte con detalle a través de un post.
Hasta pronto.

Isabel Martínez Rossy ha dit...

Poco que añadir al exhaustivo comentario de Navegante, que comparto totalmente... También a mi vuestra Biblioteca me queda "algo lejos", pero me interesan mucho los temas que abordáis y para mi será bienvenida toda la información que se vaya incluyendo en este blog por el que, como en otras ocasiones, os felicito.
Un abrazo