Barcelona 2014

Varadero de Barcelona de La Ilustración española y americana
Varadero de Barcelona
de La Ilustración española y americana
Del 5 al 7 de maig es va celebrar a Izmir (Esmirna), Turquia, el 3r Congrés de la Mediterranean Maritime History Network (MMHN). Es tractava d'una trobada que va tenir com a antecedents dues conferències que es van celebrar a Valletta, Malta (2002) i a Messina, Itàlia (2006) respectivament.

El MMHN és una xarxa informal que reuneix investigadors que desenvolupen la seva feina en el camp de la història marítima de la Mediterrània, des del segle XIII fins al present, sota diferents focus: el comerç i el transport marítim, la mar com a recurs, els ports, el poder naval, la mar com a font d'inspiració artística o ideològica, etc. Trobareu més informació a http://home.um.edu.mt/medinst/mmhn/

A la reunió d’Izmir van participar més de 60 ponents, procedents de Gran Bretanya, França, Grècia, Israel, Itàlia, Espanya, Malta, Tunísia, Gibraltar, Estats Units, Holanda, Portugal, Romania i, naturalment, Turquia. Les sessions es van repartir sota els següents epígrafs: Els recursos de la mar; Comerç, ports i treball; La projecció del poder naval, Ciència i Tecnologia; Cultura i ideologia, Venècia i la Mediterrània; Relacions entre els Estats italians i el Llevant; La diàspora grega; El port de Malta; Història marítima de Izmir i Turquia. Una selecció de les ponències serà publicada ben aviat. De moment trobareu alguns dels abstracts a la web del congrés.

Al final de les sessions el Museu Marítim de Barcelona va presentar la proposta formal que la propera reunió se celebrés a Barcelona el 2014, que va ser acceptada per aclamació. La celebració d'aquesta reunió a Espanya representarà una gran oportunitat per impulsar la història marítima al nostre país.

3 comentaris :

Navegante ha dit...

Todo lo que suponga fomentar nuestro patrimonio marítimo bienvenido sea, ya se trate de eventos nacionales como internacionales. Me parece una estupenda iniciativa, pues el Mediterraneo siempre ha jugado un papel fundamental en la historia.

En cuanto a que Barcelona sea proclamada la sede del 2014 de este encuentro, tampoco lo pongo en duda. Me imagino que mucha gente esté trabajando bien y luchando por ello y, además, es una ciudad que enamora.

Anònim ha dit...

Buenos dias,

Escribo este comentario con la intención de hacer una aportación al contenido de este blog por si puede interesar. Es una notícia referida a pescadores y capitanes de barco que navegan por el Mediterraneo. Como ahora mismo no encuentro otro medio para hacer la aportación , lo hago a través de este comentario.

Escribo el enlace:

http://fortresseurope.blogspot.com/2006/01/capitanes-intrepidos.html

Es una historia de contenido generoso y audaz como el mar.

saludos

javier moreno ha dit...

Esta es una muy buena noticia. Feliciticaciones para los gestores.