Revistes del mes de gener

Aquests són els sumaris de les revistes que han arribat a la Biblioteca del Museu Marítim durant el mes de gener:
Destaquem els articles:
  • La reforma integral del Museu Marítim de Barcelona: una renovación de la historia marítima a través de la museografía d'Olga López. Itsas Memoria. Revista de Estudios Marítimos del País Vasco. Untzi Museoa-Museo Naval, Donostia-San Sebastián. Nº 7 (2012), p. 631-643
    Una visió completa del passat, el present i el futur de les Drassanes i el Museu Marítim explicat per una de les persones que més ha reflexionat sobre el rol d’aquesta institució.
  • Battle in a bottle : Constitution vs. Guerriere by Alex Bellinger. Ships in Scale. November - December 2012, p. 6
    Com és habitual la revista Ships in Scale mostra una serie de trucs i materials per facilitar la construcció de models de vaixell. En aquesta ocasió fins i tot ens expliquen com construir dins d'una botella no un vaixell, sinó dos i enmig d'una batalla naval entre la fragata HMS Guerriere i la USS Constitution del 19 d'agost de 1812. I no només dedica les seves pàgines a models a escala més o menys reduïda, en aquest número dediquen unes pàgines a l'abans esmentada USS Constitution el vaixell de guerra més antic que encara navega, abans d'anar-lo a visitar podeu visitar la pàgina web del museu dedicat a aquesta fragata: USS Constitution Museum.

    També publiquen un article sobre la USS Constitution com a protagonista a la guerra de 1812 al Sea History. Nº 141.
  • Rescued from the Bounty : Doug Faunt was on board as the ship foundered. He spoke to Peter Willis. Classic Boat. Nº 295 (January 2013)
    El testimoni de Doug Faunt que portava 5 anys de voluntari a la Bounty i que es trobava a bord aquella nit del 28 d'octubre de 2012 quan la rèplica de la HMS Bounty, construïda el 1960, naufragà víctima del temporal provocat per l'huracà Sandy mentre anava de Connecticut a Florida amb 16 persones a bord i relat del rescat dels supervivents.
  • Fair Winds Robin, Claudene and HMS Bounty Sea History. No. 141 (Winter 2012-2013)
    També parlen del naufragi de la Bounty a Sea History amb una ressenya biogràfica de les dues víctimes Claudene Christian (1970-2012) descendent de Fletcher Christian, i Robin Walbridge (1919-2012).
  • Troben el primer vaixell ibèric de la Península : La nau es va enfonsar al cap de Creus i fins ara es creia que era romana. Sàpiens. Núm. 125 (Gener 2013)
    Això s'ha pogut determinar gràcies als avenços recents que s'han fet en arquitectura naval antiga i perquè hi han trobat una petita moneda íbera que col·locaven com a amulet sota el pal durant la construcció del vaixell.
  • Classic Boat Awards 2013. Classic Boat. Nº 295 (January 2013)
    Per votar les millors construccions i restauracions de vaixells clàssics del 2012, les millors drassanes i el millor personatge. Podeu veure tots els candidats i votar-los a: http://www.classicboat.co.uk/awards2013/
  • The Bulletin from Johnny Cake Hill. (Winter & Spring 2013)
    Aquesta publicació no té sumari, el rebem en paper a la biblioteca però podeu consultar el número que acabem de rebre i els anteriors a: whalingmuseum.org

2 comentaris :

Eduard Boada ha dit...

Uff! Moltes gràcies pel vostre cometari! Espectacular i motivador! :-)) Ara el destaco al blog.

Eduard Boada ha dit...

http://fardelabanya.blogspot.com.es/2013/02/el-port-de-tarragona-vaixell-vaixell.html