La Imprudència del Titanic de Sara Masó

Dissabte 31 de març Sara Masó, autora del llibre La Imprudència del Titanic, va explicar, a la Sala d'actes del Museu Marítim, un munt de detalls que apareixen en el seu llibre. Aquesta publicació és una síntesi ideal, entre realitat i ficció, per conèixer tot el relacionat amb el vaixell que l'autora contextualitza de manera dinàmica i amena.

Mentre llegim, Sara Masó, juntament amb quatre supervivents catalans del naufragi, ens acompanyen per una època que potenciava la carrera per la velocitat, per ser el més gran, l'orgull per ser el millor i que els portà a ser poc prudents. Retrata aquells fets amb un relat rigorós, documentat, fruit de la recerca a múltiples fonts començant per les que tenia a casa seva, com l'exemplar del 17 d'abril de 1912 del setmanari West Coast Leader que el seu avi, Salvador Maristany, capità de la marina mercant va portar fins a Catalunya i que l'autora va portar al Museu per presidir la xerrada.

Us presentem algunes fotos de l'acte:

Galeria d'imatges de la conferència de Sara Masó
Aquest vespre teniu l'oportunitat de veure i sentir la Sara Masó al programa 8 al dia de 8tv serà entrevistada per Josep Cuní que també tindrà com a convidat a Jaume Estapé descendent de Julià Padró, un dels quatre supervivents catalans del Titanic. Demà també serà entrevistada als Matins de TV3 i a les 10 del matí a El Món a RAC 1.

2 comentaris :

Manuel C. ha dit...

Bon article! Em va interessar molt la conferència del Titanic i trobo que les fotos que heu fet han sortit genials. Felicitats!

ROSA ha dit...

Gràcies per les teves paraules i també pel cop de mà que ens vas donar aquella tarda. L'acte va anar molt bé gràcies a l'ajuda de molts de vosaltres, com la Grelda fent les fotos, la Cristina fent fundes per als materials de la Sara, la Dolors acollint el públic i cuidant els detalls. Potser són feines que no es veuen clarament però són claus perquè tot rutlli.