Hem programat el Curs avançat de fotografia en el medi marí


El Museu Marítim de Barcelona organitza, l’1, 2, 3 i 10 de juny, el Curs avançat de fotografia en el medi marí, que s’inclou dins el conjunt de cursos i tallers de fotografia organitzats per l’Arxiu Fotogràfic sota el títol Instantànies de mar.

Aquest curs de perfeccionament de la tècnica de fotografia marítima es destina a un públic que ja tingui nocions bàsiques de fotografia i vulgui aprofundir i millorar els seus coneixements sobre l’equip fotogràfic i les seves possibilitats al mar. A més, s'explicarà quines mesures de seguretat s'han d'adoptar per a protegir l'equip i al mateix fotògraf. Coneixerem d’una manera àgil i real les situacions i possibilitats compositives de la fotografia quan ens trobem al mar, en situacions molt adverses.

Les sessions seran impartides, novament, per Diego Yriarte, fotògraf i periodista especialitzat en nàutica, i professor de fotografia. Les nocions teòriques es desenvoluparan al Museu i les classes de mar, pràctiques, es faran a bord d’unes llanxes neumàtiques, sortint des del Port Olímpic, Centre Municipal de Vela.

Per a poder desenvolupar aquest Curs hem comptat amb la col•laboració de la Federació Catalana de Vela i de Casanova Fotografia.

Les places són limitades i per a formalitzar la inscripció caldrà adreçar-se al web del Museu Marítim, a l’apartat d’Activitats. Per a participar en aquest curs es requereixen coneixements bàsics de fotografia o haver fet prèviament el Curs d’Iniciació a la fotografia.

PROGRAMA

Luisa Petit García







Divendres 1 de juny, 18-21h
El domini del mar : Composició d’una imatge; concepte d’equilibri, harmonia, enquadrament en fotografia de mar. Perfeccionament de les regles de composició en la fotografia de mar. Resolució de les dificultats en el medi marí.
Dissabte 2 de juny, 9-13h
Primera sortida a mar: Comportament a bord i control de situacions de llum.
Diumenge 3 de juny, 9-13h
Segona sortida a mar: Comportament a bord i control de situacions de llum.
Diumenge 10 de juny, 9.30- 12.30h
Anàlisis i conclusions: Anàlisi de les imatges obtingudes durant la sortida a mar. Selecció de les millors imatges. Conclusions.

Preu: 120 euros (IVA inclòs)

Si voleu veure algunes de les fotografies fetespels participants d’altres cursos i tallers de fotografia, podeu anar a l'àlbum monogràfic creat al Flickr.
Si esteu interessats en rebre informació sobre les activitats i cursos desenvolupats per l'Arxiu Fotogràfic del Museu, podeu adreçar-vos, per correu electrònic, a la Sílvia Dahl.