Vine a conèixer ... el món dels naufragis

Demà dijous podreu conèixer de primera mà un supervivent d'un naufragi. En Xavier Faura, marí mercant amb una llarga trajectòria com a navegant, ens explicarà l'experiència i els perills viscuts en un naufragi.
Serà dins el marc de l'activitat Vine a conèixer ... on exposarem una tria de objectes, documents, fotografies i llibres relacionats amb els accidents marítims i les seves conseqüències. Entre d'altres podreu llegir documents manuscrits de supervivents a naufragis, contemplar una pintura de l'enfonsament del transatlàntic Príncipe de Asturias o un fusell llançacaps usat per al salvament marítim.
Supervivents del naufragi del Príncipe de Astúrias (1916)
Supervivents del naufragi del Príncipe de Astúrias (1916)
Entre els llibres que hem triat volem destacar El Hombre frente al mar de Pérez-Mallaína ja que tracta el tema des d'un punt de vista original. Llegint aquest llibre ens adonem que les classes socials influeixen a l'hora de sobreviure a un naufragi, les causes del desastre, la insolidaritat dels que intenten salvar-se i les conseqüències que comporta -desgràcies humanes, econòmiques- com es viu des de terra i com hi ha qui en surt beneficiat.
Podeu consultar els fons bibliogràfic de naufragis que té la biblioteca. Si voleu ens podeu demanar les guies relacionades que encara no tenim accessibles des d'internet (Arqueologia subaquàtica, salvament marítim, patrimoni subaquàtic i exvots).
Tractarem aspectes relacionats amb el tema com el salvament de nàufrags, la seguretat marítima, les supersticions i els exvots. Parlarem de l'arqueologia submarina com a font d'informació per als historiadors i de font de riquesa per als buscadors de tresors.
Us esperem a la Biblioteca demà a les 18.30.