El Món dels naufragis

Un dels moments més interessants de l'activitat va ser el testimoni d'en Xavier Faura, capità de la marina mercant amb gairebé tres dècades de navegació al seu currículum. Aquest marí ens va explicar la seva dramàtica experiència en un naufragi a bord d'un petit veler, quan el seu vaixell es va enfonsar i ell va haver de nedar durant hores fins arribar a la costa del Marroc.



L'aventura abans, durant i desprès del naufragi, narrada en primera persona, va il·lustrar perfectament les sensacions que aquesta activitat vol transmetre als assistents.




Molts naufragis acaben de la forma més tràgica, i per tant no sempre podem comptar amb testimonis de primera mà com el d'en Xavier Faura. Però el MMB conserva dos impressionats relats escrits pels protagonistes involuntaris de dos naufragis de finals del s. XIX. Volem compartir amb vosaltres la força dels documents autèntics.


Del naufragi del vapor Betis us passem l'enllaç, Declaració del capità Cándido Ramón sobre el naufragi del vapor Betis en aigües de Sant Feliu de Guíxols, i el seu rescat (1878).

Per últim, us adjuntem la Declaració de Josep Ortoll i altres, del sardinal Antonia, sobre el seu naufragi davant Sitges i posterior rescat (1897).