Revistes de l'estiu 2013

Aquests són els continguts de les revistes que han arribat a la Biblioteca del Museu Marítim durant el mes d'agost. Doneu un cop d'ull als sumaris ja que el que nosaltres destaquem no té perquè ser el que més us interessi a vosaltres.



En aquesta ocasió us expliquem el que han publicat les següents revistes: 
  • Curator : The Museum Journal (July 2013)
Número que exposa experiències que faciliten l'accessibilitat física o digital als museus a totes les persones amb discapacitats.  
  • Ships Monthly (September 2013)
"The Tall Ship in Glasgow": Sobre el Glenlee que actualment es pot visitar a Glasgow, és una de les principals atraccions de la ciutat escocesa. Aquest veler durant 60 anys va ser el vaixell escola espanyol Galatea. L'any 1992 va tornar al Regne Unit per ser restaurat i va recuperar el nom amb el qual havia estat botat l'any 1896.

Magazines ©Pere Sanz

  • Revista General de Marina (Julio 2013)
"Los Buques de la Armada en Barcelona": article d'Albert Campanera sobre vaixells de l'Armada espanyola que han estat vinculats a la ciutat de Barcelona al llarg de la història entre d'altres la corbeta Tornado, el minador Eolo i el portahidroavions Dédalo.
  • Revista de Museología 56 (2013)
Número dedicat a experiències 2.0 als museus. La idea principal és que els museus han d'assumir la importància creixent de les xarxes socials i les han d'implementar en els centres en la manera de treballar. Cal un canvi de concepció i de mentalitat que obliga als professionals dels museus a estar al dia  continuament i que obre un univers d'intercanvi d'informació, participació i comunicació molt enriquidor tant per a la institució com per al públic.
  • Sàpiens 132 (agost 2013)
"Viure al Born 1700" Sàpiens s'endinsa, gràcies a l'encaix entre els documents notarials i cadastrals que es conserven i les troballes arqueològiques, en el barri que la derrota de 1714 va fer desaparèixer. Se situen i descriuen els carrers i les cases que han quedat al descobert i les seves restes que ara es poden visitar.


Post escrit per Rosa Busquets, bibliotecària
Biblioteca. Museu Marítim de Barcelona