Revistes del mes de juny

Podeu consultar el recull dels continguts de les revistes que hem rebut durant el mes de juny a la Biblioteca del Museu Marítim. Si voleu llegir algun dels articles només ens ho heu de dir.
Destaquem els següents articles o revistes:
  • Com s'anava a Amèrica fa cent cinquanta anys. Gent del Masnou. Núm. 310 (juny 2013)
    És la traducció al català de l'article de Ramon Portusach publicat al Diario de Barcelona el 28 de maig de 1954. S'explica quan de temps s'invertia en el viatge i quant costava la travessia.
  • El sueño de Río 2013 Proyecto Verkami ¡Todo un reto!. Regata. Núm. 157
    L'any passat la Federació Catalana de Vela va crear el programa "Somni Rio 2016" per aconseguir que participin el major nombre d'esportistes catalans als propers Jocs Olímpics. Com que la subvenció oficial ha estat retallada un 60%, s'ha posat en marxa un projecte de micromecenatge a Verkami, per recaptar fons que es destinaran a la preparació de regatistes durant el curs 2013-2014 (www.verkami.com/vela
  • Revista Valenciana d’Etnologia. Núm. 7 (2012)
    Destaquem el dossier sobre la digitalització del patrimoni, de lectura obligada per a tots aquells que gestionem patrimoni avui en dia. Inclou un article sobre la web semàntica als museus i un altre sobre els museus en la revolució digital.
  • Sàpiens. Núm. 130 (juny 2013)
    A l'apartat "L'Historiador" respon Agustí Alcoberro explica què era el galió de Manila.
  • 1960s the Springboard for Stena Line growth. Ships Monthly. (July 2013)
    Deu pàgines dedicades al passat, present i futur de la naviliera Stena Line en el seu 50è aniversari.
  • Lesson of the Bounty : Drawing experience from tragedy. Wooden Boat (July/August 2013)
    Article, il·lustrat amb dibuixos, que relata el naufragi de la rèplica de l'HMS Bounty, víctima de l'huracà Sandy l'octubre de 2012 i el rescat dels supervivents. El vaixell tenia 50 anys, hi van morir el capità Robin Waldbridge i la tripulant Claudene Fletcher. L'autor de l'article, G. Anderson Chase, conclou que s'han de buscar les causes dels naufragis, que els accidents són evitables, que cal aprendre per prevenir-ne de nous i, que davant d'una desgràcia com la del naufragi de la Bounty s'han d'analitzar tots els fets perquè la desgràcia esdevingui experiència i prevenció.
  • The Boat that Beat Hitler : How nine young Americans won gold in 1936. Wooden Boat. (July/August 2013)
    Article sobre els guanyadors del rem olímpic als JJOO de Berlin 1936. A la Drassana del Museu Marítim estem restaurant un bot de rem com el que va guanyar, també amb quatre files de remers.

Post escrit per Rosa Busquets, bibliotecària
Biblioteca. Museu Marítim de Barcelona

1 comentari :

Manuel C. ha dit...

El dibuix ha quedat ben xulo, molt bonic :)