Titanic a la Biblioteca MMB

RMS Titanic 100 years
Llibres sobre Titanic a la Biblioteca
A partir del 24 de març es podrà visitar l'exposició Titanic a la Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim. Al voltant d'aquesta exposició s'estan preparant una sèrie d'activitats relacionades. 

La Biblioteca MMB hi participa dedicant el proper Club de lectura al llibre El Hombre que pudo salvar el Titanic que serà comentat pels participants el 28 d'abril.

Prèviament hem preparat una guia de lectura amb tots els materials que tenim a la Biblioteca, són llibres i articles de revistes marítimes. També inclou els recursos de qualitat que es troben a internet.

Dels articles del 1912 dedicats al Titanic volem destacar els que van aparèixer a la revista Vida marítima, escrits per personalitats de gran prestigi en el món marítim de l'època (Josep Ricart i Giralt, Eugenio Agacino, etc.) que incideixen en les causes evitables del naufragi. La seva lectura és un plaer gràcies a una crítica constructiva, amena i entenedora. Us recomanem la seva lectura.

A la guia trobareu els materials sobre el Titanic agrupats per subtemes: l'arquitectura del Titanic, la naviliera White Star Line, el naufragi, articles i comentaris de coetanis, mesures de seguretat, meteorologia, nàufrags catalans, exploracions submarines, modelisme, literatura, cinema, catàlegs d'exposicions.

RMS Titanic 100 years




El 31 de març, a les 17.30 esteu tots convidats a la trobada amb Sara Masó, autora del llibre La Imprudència del Titanic, descobrirem el fet que la va motivar a escriure un llibre sobre el Titanic i per què el va enfocar des d'un punt de vista totalment original, posant de manifest la història dels quatre supervivents catalans.

Activitats:

Trobada amb Sara Masó, autora de La Imprudència del Titanic
Dissabte 31 de març a les 17.30, Sala d'actes del Museu Marítim de Barcelona.
Cal que confirmeu la vostra assistència enviant un correu a bernallm@diba.cat o trucant a la biblioteca 93.342.99.20 extensió 122, atès que les places són limitades.

Club de lectura El Hombre que pudo salvar el Titanic d'Emilio Calle
Dissabte 28 d'abril a les 17.30, Biblioteca MMB
Places exhaurides.