El Centre de Documentació Marítima del MMB ha participat en les I Jornades d’Arqueologia Subaquàtica

Una de les millors coses que podem trobar a la Universitat són estudiants amb capacitat d’organitzar-se i crear instruments propis per resoldre les mancances de les institucions. A la Universitat Autònoma de Barcelona un grup d’estudiants interessats en l’arqueologia subaquàtica han creat Thalassa. Col·lectiu d’arqueologia subaquàtica. Entre els seus objectius directes, oferir un punt de trobada i d’intercanvi de formació i informació. Entre els indirectes, aconseguir que aquesta especialitat rebi el lloc que li correspon a la Universitat.

Entre les diferents activitats, el passat divendres 2 de març Thalassa va organitzar les I Jornades d’Arqueologia Subaquàtica. Amb la participació d’Antoni Palomo, UAB, especialista en arqueologia d’aigües interiors i co-director de les excavacions de La Draga, a Banyoles; Carles Aguilar, responsable del departament de protecció del patrimoni arqueològic de la FEDCAS i Enric Garcia, especialista en Història marítima i Cap del Centre de Documentació Marítima del Museu Marítim de Barcelona.

Es van tractar temes diversos, com ara la consideració de l’arqueologia subaquàtica com una tècnica però sense perdre de vista el fet que som historiadors per sobre de tot, la necessitat de buscar la informació allà on es pugui per tal de conèixer el màxim ventall d’experiències, dins o fora del país, i de forma molt urgent la necessitat de fer recerca més enllà de les excavacions.

Cal donar suport a projectes com Thalassa i felicitar-nos del fet que en l’àmbit universitari puguin aparèixer iniciatives amb empenta, obertes i ambicioses. Podeu trobar més informació sobre les activitats de Thalassa al blog http://arqueothalassa.wordpress.com