Revistes del mes de maig

Com cada mes aquí teniu els sumaris de les revistes que han arribat a la Biblioteca durant el mes de maig:
Destaquem els articles:
  • Les bouteilles à la mer. Le Chasse-Marée. Núm. 250 (Mai-June 2013)
    Aquest article, que sorprenentment no surt al sumari, gira entorn dels missatges dins de botelles. A l'imaginari col·lectiu les botelles amb missatge estan associades als naufragis però han servit també com a mitjà de comunicació. Tal com va passar, per exemple, al 1916 quan el zepelí alemany L19 va amarar d'urgència a les gèlides aigües de la Mar del Nord i el seu capità escriví els fets en un missatge dins d'una botella, per denunciar que un vaixell britànic no els va socórrer. El missatge va arribar a les costes de Suècia sis mesos més tard. Els serveis secrets d’Elizabeth I d'Anglaterra ja van recórrer a aquest mitjà de comunicació al segle XVI per tal de transmetre els seus correus confidencials. Fins al 1815 existí l'oficial reponsable de les botelles al mar. Aquests són dos petits testimonis d’un gran nombre d’originals exemples reportats en aquest article.
  • Ship of the Month. Ships Monthly. (June 2013)
    El capítol d'aquest mes està dedicat al creuer HMS Belfast amb motiu del 75è aniversari de la seva construcció. Des del 1971 es troba, com a atractiu turístic, al Tàmesis a prop del Tower Bridge de Londres. Administrat per l'Imperial War Museum.
  • All the Lands Were Sea. Saudi Aramco World. (May-June 2013)
    El fotògraf Tor Eigeland reporta la visita que va fer al 1967 a les zones pantanoses del sud de l'Iraq que va travessar amb canoa. Inclou belles fotografies de l'autor en blanc i negre que reflecteixen un estil de vida que ja no existeix, un lloc on la gent vivia en harmonia amb l'entorn.
  • The Istambul Naval Museum. World Ship Review. (March 2013)
    La revista d'aquest mes dedica la major part d'aquest número a aquest museu marítim i a la històrica galera que acull en el seu si. És una galera construïda a finals del segle XVI. Inclou un article sobre la talla de fusta als vaixells de la marina otomana i un sobre la col·lecció de bots històrics.
Destaquem també la revista:
  • Exocetus volitans. Núm. 26 (2013)
    Aquesta publicació no té sumari per això us detallem els articles principals: "Viatge a Terra de Foc : Ventisqueros de la serralada Darwin al canal Beagle", "L'Escalfament climàtic en dos escenaris diferents : l'oceà Artic i la mar Mediterrània", "Anar al petardo : la pesca amb dinamita a la Costa Brava", "Dites de marina", "De Bussos, campanes i escafandres", "Crònica d'una travessia atlàntica : de les Açores a la península Ibèrica", "El Càntir de bord", "L'Anchois en Méditerranée occidentale", "Toponymie de Banyuls a Cerbère", "L'Avenir des anguilles est-il écrit dans le ciel", "Les Cnidaires Anthozoaires octocoralliaires", "Jacques Coeur et les vins de la Côte Vermeille au Moyen Age", "Ex voto marins", "Tranches de vie en côte rocheuse de Collioure à Cadaquès-Rosas, avant le traité des Pyrénées (1659)", "Restauration du libre-penseur", "En hommage aux charpentiers de marine"
Us interessaria consultar alguna revista?