Revistes del mes d'abril

Ben entrat el mes de maig volem anunciar-vos quines revistes van arribar a la Biblioteca del Museu Marítim durant el mes d'abril.
Destaquem els següents articles:
  • Preservation file: Submarines in retirement. Ships in scale. (May 2013), p. 50
    Selecció de famosos submarins històrics que es preserven a tot el món: U9 a Speyer, Alemanya, Enrico Toti al Museu de Ciència Leonardo da Vinci de Milà, Batfish a Muskogee OK, Estats Units, B-307 a Togliatti, Rússia, Nautilus a Groton CT, Estats Units, Le Redoutable a Cherbourg, França, etc. La majoria visitables, per planificar la visita podeu clicar els enllaços de les pàgines webs.
  • Uffa Fox 1: Naissance d'un visionnaire. Chasse-Marée. No. 248 (Mars 2013)
    Primera part de la biografia del genial arquitecte naval britànic Uffa Fox (1898-1972). Des de la seva infantesa fins a l'any 1939: els anys d'aprenentatge, els primers dissenys innovadors i les seves travesses temeràries.
  • À bord avec les cadets du Sagres. Chasse-Marée. No. 248 (Mars 2013)
    Detallat i profund article sobre el Sagres, vaixell escola portuguès. Inclou fotos antigues espectaculars (de la seva construcció, de la botadura a Hamburg) també un munt d'imatges actuals de cadets actuals treballant, fent neteja o divertint-se.
  • El Viatge que va il·luminar Darwin. Sàpiens. Núm. 128 (Abril 2013)
    L'article resumeix els cinc anys de viatge a bord del HMS Beagle i les descobertes fetes durant la travessia.
  • Depiction of Indo-Arabic Ships on an Eighteenth-Century Sea Chart. Mariner's Mirror (November 2012)
    Les imatges de vaixells en una carta marina, del segle XVIII, de la mar Roja i del Golf d'Aden són una font d'informació clau. S'estudien i descriuen 25 vaixells d'aquella època que hi apareixen, amb diferents cascs i aparells.
  • Riesgos bajo el agua. Mar. Nº 524 (Marzo 2013)
    Els perills dels bussejadors aqüicultors, una de les feines amb més riscos de l'aqüicultura.
  • Descubierto un astillero con más de 3.000 años de antigüedad. Ingeniería naval(Marzo 2013)
    Esmentem un petit article, a la pàgina 47, que pot passar desapercebut. Es tracta del descobriment fet a Creta de la primera drassana de l'època minoïca activa entre 3.000 i 1400 aC. S'hi podrien haver construït embarcacions de fins a 50 metres.
  • Previsión antes de la compra. N&Y: Náutica y Yates. Nº 6
    Consells per encertar en la compra d'un veler de segona mà. La primera part d'aquest article, que es publica en aquest número, se centra en la inspecció del casc, coberta i aparell. En el número 7 es dedicaran als detalls interiors.