Naucher, neix un nou blog

Naucher és un blog de tema marítim d’enfoc singular. L’autor, Javier Moreno, posa el treballador del mar com a protagonista principal dels seus escrits. Quan parlem dels vaixells massa sovint oblidem que són objectes inerts que existeixen perquè algú els ha projectat, altres els han construït, altres el piloten, sempre hi ha algú que els manté i algú que els desballesta. Què sabem de les condicions laborals dels treballadors del mar?. Com influeix en els tripulants i en els futurs navegants el fet que les matrícules dels estats donguin pas a les matrícules de conveniència? Per què hi ha tan pocs vaixells de matrícula espanyola?
Moreno sap que la vida a bord dels vaixells ha canviat, també les sortides laborals dels estudiants de nàutica –molts treballaran en terra ferma- i vol que aquell món que ell va conèixer quan hi estava embarcat no resti en l’oblit. Com a testimoni directe d’un passat que desapareix reflectirà a Naucher les seves experiències i inquietuds combinant pinzellades d’actualitat amb escrits de contingut històric.
Naucher
Naucher
A la Biblioteca del MMB tenim força llibres i articles sobre la vida a bord dels vaixells i sobre les condicions laborals dels treballadors del mar de totes les èpoques. Des de l’edat mitjana fins al S. XXI, en llibres sobre comerç, sobre història de la navegació, en llibres d’expedicions científiques i fins i tot en novel•les d’autors de renom.

1 comentari :

Anònim ha dit...

Sin la colaboración del personal de la biblioteca del MMB, mi blog no habría zarpado con la seguridad que lo ha hecho. Les agradezco mucho su apoyo.